Naslovna Društvo Svetosavska akademija u Negotinu: Sabranje svetitelju u čast

Svetosavska akademija u Negotinu: Sabranje svetitelju u čast

451
0

Sveti Sava, svetitelj koji čuva decu i nastavnike, sabraće nakon trogodišnje pauze na Svetosavskoj akademiji radost i mladost Negotina.

Crkvena opština Negotin ponovo će, nakon trogodišnje pauze, u negotinskom Domu kulture na Svetosavskoj akademiji okupiti đake i nastavnike na svetkovini koja slavi i čuva ime prvog arhiepiskopa, učitelja, svetitelja Save koji je ukorenio srpsku zemlju. Učesnike u programu i goste pozdraviće arhijerejski namesnik negotinski, protonamesnik Marjan Kerčulj.

Na svečanoj akademiji koja će biti upriličena u petak 27. januara od 18 sati učestvovaće Crkveni hor hrama „Svete Trojice“, učenici Negotinske gimnazije i Tehničke škole, kao i mališani vrtića „Pčelica“. U programu učestvuju i učenici Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“ i Umetničke škole „Stevan Mokranjac“.

Svoj deo programa publici na Svetosavskoj akademiji predstaviće i učenici tri negotinske osnovne škole „Vuk Karadžić“, “Vera Radosavljević“ i „Branko Radičević“, a u programu će učestvovati i studenti Učiteljskog fakulteta. Svečana akademija biće zaokružena nastupom članova KUD „Stevan Mokranjac“.

Najuspešniji učesnici literarnog konkursa, koji je raspisalo Kolo srpskih sestara „Tragom Svetog Save“ biće nagrađeni prigodnim poklonima. Ova dobročiniteljska organizacija pripremiće i posluženje u holu Doma kulture nakon akademije.

Vaspitačica  Sandra Alavuk i zaposleni u vrtiću „Pčelica“ prirediće dobrotvornu prodajnu izložbu fotografija sa koje će prihod biti doniran Kolu srpskih sestara.

Tokom prepodneva u svim vaspitno – obrazovnim ustanovama u opštini Negotin biće održani prigodni programi uz rezanje slavskog kolača koje će obaviti sveštenici arhijerejskog namesništva negotinskog.