Naslovna Društvo COVID-19 Sve više pregleda u negotinskoj kovid ambulanti: Pozitivno 48 osoba

Sve više pregleda u negotinskoj kovid ambulanti: Pozitivno 48 osoba

2564
0

Na osnovu najnovijih rezultata antigenskih testiranja u ovdašnjem Zdravstvenom centru zabeleženo je 48 novih slučajeva kovida-19.

pixabay.com

Od 81 antigen testa uzorkovanih u negotinskoj zdravstvenoj ustanovi skoro 60 odsto je pozitivnih, 48.

Pozitivan rezultat zabeležen je  kod 31 osobe ženskog pola do 77 godina starosti, među kojima su tri devojčice školskog uzrasta od 7, 10 i 16 godina, kao i kod 17 muškaraca od 20 do 70 godina starosti.

U negotinskoj kovid ambulanti raste broj pregleda pa je samo tokom jučerašnjeg dana pregledano njih 91, od kojih se 70 javilo prvi put, a 21 su kontrolni pregledi.

Od petka do ponedeljka, lekari i medicinski tehničari su u kovid ambulanti pregledali ukupno 241. pacijenta. Njih 18 je hospitalizovano na Grudnom odeljenju negotinske bolnice, dok je pet upućeno na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Niš.

-Zbog povećanog broja pacijenata nije bilo antigenskih testova od petka, stigli su juče posle podne, od jutros u 7 sati počelo je testiranje ovim testovima. U periodu dok nije bilo antigenskih testova, redovno se obavljalo testiranje PCR testovima i serološkim – navode u Zdravstvenom centru Negotin.

Od početka epidemije virusa korona ovo je i najveći broj zaraženih u jednom danu na teritoriji opštine Negotin, na kojoj trenutno ima ukupno 260 aktivno pozitivnih osoba na prisustvo virusa korona.