Naslovna Sport Sve je spremno za prvi Turnir u basketu u Naselju Borska

Sve je spremno za prvi Turnir u basketu u Naselju Borska

621
0

Prvi Turnir u basketu koji u petak i subotu 12. i 13. avgusta organizuje grupa negotinskih zaljubljenika u sport i rekreaciju u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“  okupio je 12 ekipa od 15 do preko 40 godina.

Humanitarni turnir u basketu „3×3 Basket iz bloka“ u negotinskom naselju Borska počeće u petak, 12. avgusta od 17 časova registracijom ekipa, kojih za sada ima 12.

“Očekivali smo najviše osam ekipa s obzirom da je prvi turnir, a ovo je premija za nas. Oduševljeni smo interesovanjem mladih i onih malo starijih koji su se odazvali našim pozivima da učestvuju na ovom humanitarnom turniru. Odlučili smo se za organizaciju “Srbi za Srbe”, zato što je to humanitarna organizacija  i zato što pružaju i podršku i pomoć i nama kao organizatorima, jer mi ovo prvi put organizujemo ali i zato što smatramo da rade dobar posao”,  kaže Ivan Milosavljević Kiri.

Prvi negotinski turnir u basketu okupio je i brojne sponzore, a iako je sportsko-humanitarni projekat organizacije “Srbi za Srbe”, “Trojka iz bloka” zaživeo još 2012. godine, ova misija pvi put gostuje u Negotinu.

“I sam naziv kaže “Trojka iz bloka” pa je i logično da to bude Naselje Borska s obzirom da mi taj teren održavamo, tu se okupljamo, a i želeli smo da na njemu organizujemo neku manifestaciju. Bili su u opticaju mnogi turniri, fudbalu, košarci, ali preovladala je ideja za “Basket iz bloka”. Nameravamo da se ovaj turnir organizuje svake godine, druge nedelje avgusta i nadamo se da ćemo sledeće godine okupiti i ekipe iz drugih gradova”, dodaje Milosavljević.

Ovogodišnji Humanitarni turnir u basketu „3×3 Basket iz bloka“ muzički će obojiti: Milan Janković Čorba, Nikola Đorđević Geri, Mladen Zelić Zekaj i Marko Jovanović Pčela.

„Hvala svim našim sponzorima, a novim poziv da uveličaju našu manifestaciju bilo nagradama, vaučerima, već čime žele“, navodi Milosavljević.