Naslovna Kultura Sve je spremno za peti Border Rock festival

Sve je spremno za peti Border Rock festival

505
0

Kladovo, gradić na obali Dunava i granici sa Rumunijom, biće po peti put u letnjem ritmu Border Rock festivala, dešavanja koje će 13. i 14. avgusta okupiti osam muzičkih izvođača, pet pisaca i mnogo mladih ljudi.

Avgust je definitivno u znaku Border rock festivala, jednog od najangažovanijih rok manifestacija u zemlji u organizaciji kladovskog udruženja „Metronom“ i Dejana Mihajlovića.

Ovogodišnje peto izdanje počinje u petak, 13. avgusta u 18 časova u bašti kafea Don Pepe’s, kada će o svojim knjigama i rokenrolu razgovarati „javno“ Kladovljani Dana Mandić Popović, Katarina Fiamengo, Marko Pakalović, Negotinac Miljan Ristić i Kruševljanin Vladica Radojević.

Ova tribina o književnosti i rokenrolu približiće posetiocima kladovskog festivala stvaralaštvo ovo petoro autora ali i muziku koju vole i koja je uticala na dela čiji su autori.

Koncertni program počinje u 20 časova na  platou ispred Doma omladine u Kladovu. Ljubiteljima dobre muzike predstaviće se u petak novosadske Tri Kapljice, negotinski Fubar, kruševački Radiofoniks i i S.A.R.S. iz Beograda.

U subotu, 14. avgusta startuje pešačko-izviđačka tura „Vidikovci Kladova“ koju sa početkom u 9 časova organizuje Klub ljubitelja prirode „Divljina“ iz Kladova. U večernjim satima, od 20 časova, nastupaju: The Unfuckable Trees (Holandija/Srbija), Recycle Bin (Rumunija), Jimi Triple B’s 666 Blues Band (Beograd) i Obojeni program (Novi Sad).

“Nema odustajanja, ni predaje. Rokenrol je tu, prilika da čujete dobar zvuk je tu – potrebno je samo da dođete na plato Doma omladine u Kladovu u pravo vreme”, ističe Dejan Mihajlović.

Ovogodišnji Border Rock je besplatan za sve posetioce. Umesto ulaznica ljubitelji rokenrola će biti u prilici da, shodno svojim mogućnostima, novac doniraju u humanitarne svrhe.

Festival se organizuje uz finansijsku potporu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Opštine Kladovo i ovdašnje Turističke organizacije i Shipyard Kladovo.

Organizator je Udruženje “Metronom”, koje je od osnivanja 2015. u Kladovo dovelo brojne bendove iz Sjedinjenih američkih država, Meksika, Grčke, Rumunije, Slovenije, Engleske, Francuske, Australije, Nemačke, Švedske, Brazila, Ukrajine i organizovao nastupe u Negotinu, Boru, Zaječaru, Kruševcu, Kragujevcu, Kraljevu, Majdanpeku i Nišu.