Naslovna Društvo Sve je spremno za “Negotinsku bućku“

Sve je spremno za “Negotinsku bućku“

1028
0

Pripreme za drugu po redu „Negotinsku bućku“, koju na Kusjaku od 19. do 21. avgusta organizuje Udruženje SUPA, su pri kraju. Za ovu manifestaciju vlada veliko interesovanje.

Pozivu organizatora da učestvuju u lovu na soma bućkom odazvalo se za sada 17 posada iz cele istočne Srbije, ali i iz Šapca, Kanjiže i drugih sredina.

Veliko interesovanje, saznajemo od organizatora, Udruženja građana SUPA  vlada i za takmičenje u boćanju i odbojci na pesku, ali i za takmičenje u kuvanju najlepše i najukusnije riblje čorbe.

U susret ovoj manifestaciji organizatori su na plaži Kusjak napravili ispust za čamce, koga unazad dve decenije nije bilo. Napravljena su i dva terena za boćanje, stare sportske igre sa kuglama, posebno popularnoj na Mediteranu, a osposobljen je i teren za odbojku na pesku, koji je spreman za takmičare.

Druga “Negotinska bućka” počinje u petak 19. avgusta na kusjačkoj plaži od 17 časova otvaranjem kampa i izvlačenjem parova, ali i takmičenjem u odbojci na pesku i boćanju. Termin od 21 sat rezervisan je za Danube Deep Mix/DJ Alex Ivanji.

U subotu, 20. avgusta u 10 časova počinje takmičenje u spremanju riblje čorbe, a od 18 sati se nastavlja takmičenje u boćanju i odbojci na pesku. Majdanpečki Bada Bing band nastupa od 21 čas.

Alasi u lov na soma kreću u 6 sati, a vraćaju se na merenje ulova do 12 sati i 30 minuta u nedelju 21. avgusta. Za 14 časova je predviđena dodela nagrada u svim kategorijama, a za 15 sati nastup negotinskog KontrAkord acoustic benda.

Organizator “Negotinske bućke”, koja se organizuje u okviru manifestacije “Negotinsko leto”, je Udruženje Sport, Umetnost, Priroda, Alternativa, a pokrovitelj opština Negotin.