Naslovna Društvo Sve je spremno za 14. Međunarodni sajam meda i vina

Sve je spremno za 14. Međunarodni sajam meda i vina [PROGRAM]

556
0

U Negotinu će u organizaciji Turističke organizacije, Društva pčelara „Hajduk Veljko“ i Udruženja proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla Negotinske Krajine, uz pokroviteljstvo Opštine Negotin i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, 11. i 12. maja biti održan 14. Međunarodni sajam meda i vina.

Sve je spremno za 14. Međunarodni sajam meda i vina u Negotinu. Već sada se beleži veliko interesovanje izlagača, kako vinara, tako i pčelara, a pozivu organizatora odazvali su se i proizvođači pčelarske opreme i suvenira, koji će svoje proizvode i rukotvorine, takođe, predstaviti na Međunarodnom sajmu meda i vina, koji se već 14 godina organizuje u Negotinu pod geslom “Oni vide med i vinO”.

Ova dvodnevna manifestacija, koju će tokom subotnjeg prepodneva obeležiti izložbe meda, vina i suvenira, biće svečano 11. maja otvorena u 18 sati na centralnoj bini na gradskom trgu, uz učešće brojnih izvođača, ali i viteza vina beogradskog viteškog reda “Singidunum” Miše Ćirića.

Prvi sajamski dan od 19 časova obogatiće vinskom poezijom, gitarom, pesmama i kazivanjem o vinu poznati srpski enolog, profesor dr Slobodan Jović, a ljubitelji dobrog zvuka biće u prilici da od 19 sati i 30 minuta uživaju u interpretaciji starogradskog melosa negotinskog ansambla “KontrAkord”.

Od 21 sat na gradskom trgu predstaviće se Dragica Radosavljević Cakana i Etno grupa “Šara”.

U nedelju, 12. maja na štandovima u centralnoj pešačkoj zoni biće izložena kompletna pčelarska oprema koju proizvođači nude po povoljnim sajamskim cenama, a već od 10 časova u Muzičkom paviljonu u gradskom parku o zakonskim regulativama pčelarstva u Evropskoj uniji i organskom pčelarenju govoriće Rumen Balinski, predsednik Pčelarskog saveza Plevena u Bugarskoj.

Na centralnoj bini na gradkom trgu od 13 časova biće upriličen tradicionalni program izvornog narodnog stvaralaštva “Pozdrav iz Krajine”.

Profesor doktor Slobodan Jović održaće u 18 časova u Muzičkom paviljonu predavanje “Hrana i vino” na kojem će posetiocima ukazati koja se vina uz koje gastronomske zalogaje slažu i zašto.

Kvartet “Ars Community” koga čine profesori Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, a potom i dvojac Mr. Swagger i Cherryman, odnosno Nenad Zlatanović i Mihajlo Dimitrijević predstaviće se na centralnoj bini od 19 časova.

U 20 sati i 30 minuta stručni žiri u sastavu: docent dr Aleksandar Petrović sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, predsednik, diplomirani inženjer tehnologije Maja Popović i master inženjer tehnolog Nikolina Lisov, članice Кomisije proglasiće najbolja vina ovogodišnjeg Sajma u kategorijama belih, crvenih, roze i desertnih vina i uručiti sajamska priznanja i medalje.

Sajam će uveličati i poznati pop i folk pevač Dženan Lončarević koji sa svojim bendom nastupa od 21 sat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.