Naslovna Društvo COVID-19 Svakodnevno stižu donacije u negotinski Zdravstveni centar: Pomoć privrednika dragocena

Svakodnevno stižu donacije u negotinski Zdravstveni centar: Pomoć privrednika dragocena

2272
0

Negotinski preduzetnici, vlasnici brojnih privrednih subjekata, svakodnevno pomažu rad medicinskog osoblja donacijama medicinske opreme, koja je neophodna za zaštitu, posebno u novonastalim okolnostima.

Pored redovnih isporuka koje Zdravstvenom centru Negotin stižu od resornog Ministarstva zdravlja, ovdašnju medicinsku ustanovu ovih dana solidarno pomažu i negotinski preduzetnici i vlasnici brojnih privrednih subjekata.

Tako je trgovinska kuća „Aleksandrović“ donirala Zdravstvenom centru za medicinsko osoblje i lekare čak 4.000 zaštitnih maski i zaštitne rukavice, vredne oko 400.000 dinara.

Uljarica „Nova“ donirala je medicinskim radnicima u Negotinu digitalne toplomere i sredstva za dezinfekciju, kompanija „Tekijanka“ zaštitne kombinezone i kaljače, Agrodiskont „Flora“ zaštitne maske i zaštitne mantile, Vinarija „Matalj“ zaštitna odela, a „Nikolić prevoz“ iz Samarinovca jednokratne mantile od netkanog polipropilena.

Među donatorima je i „Impresa“ iz Prahova koja je dostavila Zdravstvenom centru sredstva za dezinfekciju, „Geomatika“ Beograd zaštitne kombinezone i zaštitne kaljače, kao i „Bum taksi“ iz Negotina koji je donirao 500 zaštitnih maski.

“Pomoć našoj zdravstvenoj ustanovi uputila je i opština Negotin u iznosu od 500.000 dinara, kao i resorno ministarstvo. Veoma smo zahvalni donatorima, privrednicima koji su pokazali veliku humanost. Zaštitna medicinska oprema neophodna je svim odeljenjima,  ali je na trijažnim punktovima, respiratornim jedinicama, hitnoj  i transportnoj službi najpotrebnija”, kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Negotinu.