Naslovna Društvo Suveniri Mokranjčevog grada

Suveniri Mokranjčevog grada

815
0

U centru Negotina paralelno sa „Mokranjčevim danima“ teče Mini sajam suvenira. Jedan od najtraženijih je, onaj koji ima note.

U Negotinu će sutra, posle sedmodnevnih muzičkih svečanosti posvećenih Mokranjcu, biti zatvoreni 55. „Mokranjčevi dani“ nastupom Simfonijskog orkestra RTS-a, kojim će dirigovati Bojan Suđić.

Tokom trajanja Festivala u centru grada, Turistička organizacija priredila je i Mini sajam suvenira i starih zanata, koji je okupio desetak učesnika.

Rukotvorine, starinski kolači, med i vino, pregršt sitnica koje će putnika namernika sećati na druženje sa Mokranjčevim gradom.

I ako se Mocart širom sveta osim po svojoj muzici, pominje i zbog čuvenih Mocart kugli, Negotin će ove godine učesnici „Mokranjčevih dana“ zapamtiti i zbog slatkiša koji možete odmah pojesti u slast, ali i sačuvati kao suvenir sa Festivala.

Na ideju da napravi medaljone sa natpisom manifestacije i violinskim ključem, došla je Ljubinka Tranpa iz zanatske radnje „Slatka bajka“. Ovi kolačići izazvali su pažnju kako učesnika Festivala, tako i Negotinaca.

Neki  od ovih medaljona, ali i brojnih rukotvorina sa Mini sajma već su, zahvaljujući gostima i učesnicima festivala, otputovali u mnoge gradove Srbije, a neki od njih mogu  da budu i deo vaših kolekcija. I zato poziv – potražite na  izložbenim štandovima izlagača suvenir za sebe i prijatelje!