Naslovna Kultura Događaji Sutra u Negotinu izložba „Naša istorija, naša sećanja“

Sutra u Negotinu izložba „Naša istorija, naša sećanja“

186
0

Istorijski arhiv Negotina u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji priređuje u utorak, u utorak 27. novembra foto-dokumentarnu izložbu „Naša istorija, naša sećanja“.

 

Izložba „Naša istorija, naša sećanja“ posvećena je sećanju na oslobođenje Srbije u jesen 1918. od strane Istočne armije, kao i porodičnim sećanjima, koja žive i posle jednog veka, na solidarnost srpskih i francuskih vojnika i civila u Prvom svetskom ratu.

Izložbu je realizovao Francuski institut u Srbiji, uz podršku Mission du centenaire (Pariz) i Schneider Electric Srbija u saradnji sa lokalnim samoupravama, muzejima, bibliotekama i arhivima u Beogradu, Negotinu, Kladovu, Zaječaru, Knjaževcu, Leskovcu, Nišu, Prokuplju i Vranju, a značajnu pomoć pružili su i stručni saradnici dr Stanislav Sretenović i dr Aleksandra Mirić, arhitekta-konzervator.

Izložba će sutra u 18 časova u galeriji Doma kulture otvoriti: Žan Batist Kizen, direktor Francuskog instituta u Beogradu, savetnik ambasade Francuske u Beogradu za kulturnu i nacionalnu saradnju, Stanislav Sretenović, istoričar, koautor izložbe,  Sonja Filipović, koordinator projekta „Naša istorija, naša sećanja“ i Nenad Vojinović, direktor Istorijskog arhiva u Negotinu.