Naslovna Društvo Sutra proslavljamo Vrbicu: U crkvi Svete Trojice nastupaju učenici škole veronauke

Sutra proslavljamo Vrbicu: U crkvi Svete Trojice nastupaju učenici škole veronauke

557
0

U  hramu Svete Trojice, nakon večernje službe, biće priređen prigodan umetnički program posvećen prazniku Vrbica, koji najavljuje Cvete ulazak Isusa Hrista u Jerusalim.

Vrbica, pravoslavni praznik dečije radosti biće svečano obeležen u negotinskom hramu Svete Trojice prigodnim programom koji pripremaju učenici koji pohađaju časove veronauke u Osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „ Branko Radičević“, a koji je za ovu priliku pripremila veroučiteljica Marija Dumitrašković.

U programu učestvuju i horovi Vivak, kojim dirigije Dragana Marinović Simonović i Klasje koji umetnički vodi Dušica Đurđić.

Pravoslavni vernici će nakon večernje službe, koja je najavljena za 16 sati, biti u prilici da od 17 sati i 30 minuta, pogledaju  program satkan od recitala i pesma pripremljenih u čast praznika Vrbice  koji najavljuje nedeljne Cvete, ulazak Isusa Hrista u Jerusalim.

Praznik Vrbica  i Cveti su uvod i priprema za doček najvećeg najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa koji ove godine proslavljamo 28. aprila.