Naslovna Društvo Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi u Negotinu

Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi u Negotinu

197
0

Crveni krst Negotina u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi iz Beograda 12.aprila će u Negotinu organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Dobrovoljni davaoci krvi, fotografija: Crveni krst Negotin

Poslednja u nizu akcija koju će negotinski Crveni krst organizovati u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi iz Beograda biće održana sutra u prostorijama Umetničke škole “Stevan Mokranjac” od 9 do 15 časova.

“Pozivaju se svi humani punoletni građani opštine Negotin da se odazovu akciji i pokažu kako njihovih pet minuta nekome znači ceo život. Negotinci pokažite da ste spremni darovati lek koji medicina ne može napraviti već samo čovek podariti sasvim sigurno mu život spasiti”, poručuju u Crvenom krstu Negotin.

Po novom Zakonu o transfuzijskoj medicini, koji stupa na snagu sa prvim danom naredne godine, ali se ove godine ustrojava, transfuziološke službe će prestati da uzimaju krv i davalaštvo krvi odvijaće se isključivo u akcijama koje će organizovati Crveni krst.

Negotinski Crveni krst će počev od 1.maja, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, akcije dobrovoljnog davanja krvi organizovati u prostorijama Umetničke škole, svakog poslednjeg petka u mesecu.