Naslovna Kultura „Susreti sela“ nastavljeni u Bukovču i Sikolu

„Susreti sela“ nastavljeni u Bukovču i Sikolu

237
0

Tradicionalna smotra izvornog narodnog stvaralaštva „Susreti sela“  nastavljena je u Bukovču i Sikolu. Naredni programi u Šarkamenu i Jabukovcu.

KUDS „Dimitrije Belivakić“, Bukovče

Кulturno umetničko društvo „Dimitrije Belivakić“ iz Bukovča ugostilo je ovog petka КUD „Čučuk Stana“ iz Sikola. Domaćin je u okviru ovogodišnjeg 47. izdanja ove manifestacije kojom se čuva kulturna baština ovog kraja predstavio prikaz igranke koja se u selu organizuje u okviru obeležavanja zavetne slave, dok se Кulturno umetničko društvo „Čučuk Stana“ odlučilo za prikaz običaja o Bogojavljenju uz koledare i druge obrede koji se vrše na ovaj dan.

KUD „Čučuk Stana“ Sikole

U nedelju je ovaj ansambl u svom selu, takođe, prikazao ovaj program i bio domaćin Kulturno umetničkom društvu “Vrelo” iz Šarkamena koji se odlučio za prikaz tradicionalnih sedeljki u ovom kraju.

Već u petak, 10. juna manifestacija “Susreti sela” nastavlja se u Šarkamenu u kojem će, tom prilikom, pored amatera iz ovog nastupiti i KUD “Dimitrije Belivakić” iz Bukovča, dok će u subotu 11. juna u Jabukovcu AKUD “Floričika” ugostiti KUD “Voja Čurić” iz Kobišnice.