Naslovna Društvo Subvencije hotelijerima za saniranje posledica pandemije virusa korona

Subvencije hotelijerima za saniranje posledica pandemije virusa korona

266
0

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pruža podršku hotelijerima zbog poteškoća poslovanja usled pandemije kovida-19. Među 70 lokalnih samouprava je i negotinska.

Foto: I.Mitrović

Vlasnici hotela iz 70 lokalnih samouprava među kojima su i Negotin, Kladovo, Zaječar, Bor, Majdanpek i Boljevac moći će da konkurišu za pomoć Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Javnim pozivom koji je upućen hotelijerima na pravo korišćenje bespovratnih sredstava definisano je da kategorisani objekti moraju da budu u privatnom vlasništvu, da protiv privrednih subjekata koji konkurišu za sredstva nije pokrenut stečajni postupak, finansijsko restruktuiranje, postupak likvidacije niti da je u planu reorganizacija

Podrška hotelijerima podrazumeva  sredstva u visini od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti.

Privredni subjekat, kaže se u obaveštenju nadležnog ministarstva, gubi pravo na korišćenje subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10 posto od 15. avgusta, pa sve do kraja ove godine.

Poziv za hotelijere je otvoren do 15. septembra.