Naslovna Hronika Strašna noć u Zaječaru: Ubio komšinicu, policajca, pa sebe

Strašna noć u Zaječaru: Ubio komšinicu, policajca, pa sebe

2006
0

U stambenoj zgradi u zaječarskoj Ulici 7. septembra D.Z. sinoć nešto posle 22 časa ubio je komšinicu, a zatim i policajca koji je došao na lice mesta po prijavi građana, a potom se obesio.

Detalj sa uviđaja; Foto: Radio Magnum/Goran Obrenović

Policijski službenik Policijske uprave u Zaječaru I.Đ. (28) ubijen je sinoć na službenoj dužnosti kada je na njega iz vatrenog oružja pucao D.Z. (76).

Na uniformisane policijske službenike koji su postupali po prijavi građana da su se u zgradi u Ulici 7. septembra čuli pucnji, D.Z. je ispalio dva projektila pogodivši policajca koji je od zadobijenih povreda preminuo u Zdravstvenom centru Zaječar.

Neposredno pre dolaska patrole, D.Z. je pucnjima iz vatrenog oružja usmrtio komšinicu V.Đ. (62).

Napadač se nakon što je pucao, zabarikadirao na tavanskim prostorijama, da bi nakon izvesnog vremena u njima počinio samoubistvo, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na mestu događaja, pored pripadnika Policijske uprave u Zaječaru bili su angažovani i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i v.d. direktora policije Dragan Vasiljević nalazili su se sve vreme na mestu događaja.

Uviđaj je izvršen po nalogu i u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca.