Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Stranka slobode i pravde u Negotinu pozvala na bojkot lokalnih izbora

Stranka slobode i pravde u Negotinu pozvala na bojkot lokalnih izbora

870
0

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Negotinu doneo je odluku o bojkotu lokalnih izbora, jer se  izborni uslovi od prošlogodišnjih parlamentarnih izbora nisu promenili.

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde neće učestvovati na lokalnim izborima u Negotinu, koji su zakazani za 17. oktobar, navode u ovoj stranci.

“SSP odbija da učestvuje u takozvanim pokaznim vežbama i eksperimentima. Smatramo da su i Negotincima neophodni fer i pošteni izbori kako bi sebi izabrali, slobodno i bez pritisaka, najbolje predstavnike. Srpska napredna stranka od letos vrši neverovatne pritiske na sve zaposlene u javnim službama i preduzećima sakupljanjem kapilarnih glasova pod pretnjama, koje će se samo nastaviti na glasačkim mestima. Obilazeći svaku kućui zastrašujući i uslovljajući građane, SNS skuplja i sigurne glasove i rezultati izbora su unapred poznati”, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde.

Oni su pozvali građane da se pridruže i podrže bojkot izbora za odbornike u Skupštini opštine Negotin. Lokalni izbori će, inače, 17. oktobra biti održani i u opštini Mionica.

“Pozivamo sve građane da ne pristanu na ovakve lažne izbora i da aktivnim bojkotom svi zajedno pokažemo naš stav o tome. Bojkotom ovih izbora, oni će izgubiti legitimitet i veoma brzo moraće da budu raspisani novi, fer i slobodni, izbori gde će svako moći slobodno da glasa”, dodaju u negotinskom OO SSP.