Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Stranka Savez 90/Zelenih Srbije zadovoljna rezultatima lokalnih izbora u Negotinu i Mionici

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije zadovoljna rezultatima lokalnih izbora u Negotinu i Mionici

909
0

Savez 90/Zelenih Srbije, navode u ovoj stranci, izuzetno je  zadovoljan rezultatima lokalnih izbora u Negotinu gde su osvojili poverenje 3,44 odsto glasača i u Mionici gde su sa 2,36 odsto glasova izašlih bili blizu cenzusa.

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije, prema prvim nezvaničnim rezultatima  osvojila je na lokalnim izborima u Negotinu 3,44 odsto glasova ukupno izašlih na 72 biračka mesta u opštini Negotin. Prema trenutnoj podeli to bi im donelo jedno odborničko mesto u Skupštini opštine Negotin.

„U izuzetno teškim uslovima, u kojima je izbornu kampanju bilo moguće voditi jedino kroz neposredan kontakt sa biračima i uz očigledan strah od stranaka na vlasti, uspeli smo da promovišemo mlade, obrazovane ljude koji su predstavnici nove politike u Srbiji zasnovane na očuvanju i zaštiti životne sredine, neposrednoj demokratiji, ljudskim pravima, vladavini prava, jakim i nezavisnim institucijama, bez čega nema realnog napretka Srbije. Navedeni rezultati su jasan pokazatelj da smo na pravom putu, putu čija je okosnica rad sa građanina na terenu i njihovo aktivno uključivanje i političko povezivanje u jasno definisanu, vrednosnu političku organizaciju kakva je Savez 90/Zelenih Srbije“, ističe se u pisanoj izjavi stranke Savez 90/Zelenih Srbije.

Oni dodaju da čestitaju Narodnoj stranci na rezultatu ostvarenom na lokalnim izborima u Negotinu.

„Rezultat iznad cenzusa predstavlja uspeh za svaku opozicionu stranku u Srbiji. Savez 90/Zelenih Srbije je učestvovao na lokalnim izborima u Negotinu, gde smo prešli cenzus, ali i na lokalnim izborima u Mionici, gde smo bili blizu cenzusa. Sigurni smo da bi i naš rezultat u Mionici bio bolji da je još neka opoziciona stranka imala hrabrosti da na njima učestvuje. Utoliko su nas iznenadile apsolutno neistinite tvrdnje predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, koje su samo besmislena, maliciozna uvreda članova Saveza 90/Zelenih Srbije iz Negotina, koji su danima na štandovima skupljali potpise, što su uostalom mogli da vide i svi Negotinci. Nažalost to je samo nastavak devetogodišnje prakse opozicionog delovanja u Srbiji čiji je rezultat ogromna apstinencija demokratski orijentisanih birača, ali i apsolutna vlast Aleksandra Vučića i potpuno marginalizovanje svih opozicionih stranaka. Narodna stranka, kao ni druge opozicione stranke, nisu politički protivnik Saveza 90/ Zelenih Srbije, već su to isključivo stranke na vlasti koje snose svu odgovornost za katastrofalno stanje demokratije u Srbiji“, navodi se u saopštenju.