Naslovna Društvo Štrajk u Službi za katastar nepokretnosti u Negotinu: Bez potvda i uverenja...

Štrajk u Službi za katastar nepokretnosti u Negotinu: Bez potvda i uverenja do daljeg

1488
0

U Službi za katastar nepokretnosti u Negotinu totalno je obustavljen rad i do ispunjenja zahteva građanima neće biti izdavana nikakva uverenja ni potvrde.

Više od 100 službi za katastar, među njima i negotinska, od 24. decembra totalno su obustavile rad nezadovoljne što njihovi zahtevi koji se tiču materijalnog položaja zaposlenih nisu razmatrani.

Zaposleni traže da se primanja zaposlenih usklade sa odlukama Vlade o povećanju osnovica za zarade u Javnom sektoru i navode da su im plate od 2014. znatno umanjene, da imaju manjak kadrova, a da im je obim posla znatno uvećan. Nezadovoljni su i time što je raspisan konkurs za popunu 450 radnih mesta, a da u budžetu nisu planirana sredstva za plate novozaposlenih.

Štrajkački odbor Republičkog geodetskog zavoda razmatra i radikalizaciju štrajka budući da ni posle mesec dana dobili odgovor iz Vlade na postavljene zahteve.

Pored negotinskog Katastra u štrajku je i većina zaposlenih u Službama za katastar nepokretnosti u regionu, u Boru, Majdanpeku, Zaječaru, Boljevcu i Sokobanji,  osim kladovske i knjaževačke Službe za katastar nepokretnosti koje se nisu priključile pozivu sindikata da obustave rad.