Naslovna Društvo Štrajk u Službi za katastar nepokretnosti u Negotinu: Bez potvda i uverenja...

Štrajk u Službi za katastar nepokretnosti u Negotinu: Bez potvda i uverenja do daljeg

1445
3

U Službi za katastar nepokretnosti u Negotinu totalno je obustavljen rad i do ispunjenja zahteva građanima neće biti izdavana nikakva uverenja ni potvrde.

Više od 100 službi za katastar, među njima i negotinska, od 24. decembra totalno su obustavile rad nezadovoljne što njihovi zahtevi koji se tiču materijalnog položaja zaposlenih nisu razmatrani.

Zaposleni traže da se primanja zaposlenih usklade sa odlukama Vlade o povećanju osnovica za zarade u Javnom sektoru i navode da su im plate od 2014. znatno umanjene, da imaju manjak kadrova, a da im je obim posla znatno uvećan. Nezadovoljni su i time što je raspisan konkurs za popunu 450 radnih mesta, a da u budžetu nisu planirana sredstva za plate novozaposlenih.

Štrajkački odbor Republičkog geodetskog zavoda razmatra i radikalizaciju štrajka budući da ni posle mesec dana dobili odgovor iz Vlade na postavljene zahteve.

Pored negotinskog Katastra u štrajku je i većina zaposlenih u Službama za katastar nepokretnosti u regionu, u Boru, Majdanpeku, Zaječaru, Boljevcu i Sokobanji,  osim kladovske i knjaževačke Službe za katastar nepokretnosti koje se nisu priključile pozivu sindikata da obustave rad.

3 KOMENTARA

  1. Zaposleni koji vecinu radnog vremena vise na trafici prekoputa i na prozorima zgrade ,zaposleni koji se setkaju po gradu u vreme radnog vremena ii zavrsavaju svoje privatne obaveze strajkuju???Strasno!!Budite ljudi realni

  2. Visiti na prozoru jeste pogubno po zdravlje nacije, narocito ako se pri tome vidi kako lica sa kupljenim diplomama i prodanim dusama pokusavaju oteti poslednje ostatke ljudskog dostojantsva Negotincima.

  3. Od 28 radnika koliko ih je bilo 2002.godine u katastru(ranijih godina cak 42),sada ih je ostalo 8.Primanja radnika od onda nije ni bilo,sto je isti slucaj u celoj Srbiji,u svim katastrima.Pa dajte ljudi,posla sve vise a radnika sve manje.Da li je realno da taj isti posao, i jos dodati u medjuvremenu, sada zavrsava 8 coveka sa sve manjim platama. Gde ce se zaposliti sva ona deca geodetskog fakulteta ako ne primaju radnike.Trebalo bi onda ugasiti i fakultet kao sto nameravaju da ugase i katastar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.