Naslovna Hronika Stradao u požaru u Štubiku

Stradao u požaru u Štubiku

4006
0

Požari na otvorenom prostoru koji poslednjih mesec i po dana gotovo svakodnevno gore na brojnim lokacijama u opštini Negotin odneli su i prvu žrtvu.


D.S. (60) iz Štubika nastradao je u požaru koji je izbio na njegovom imanju u zaseoku Reka u tom selu kada se vatra sa niskog rastinja, zbog vetra koji je u tom trenutku duvao, proširila i na okolnu šupu na njegovom imanju.

Telo D.S. pronađeno je tek nakon što su vatrogasci i četvorica meštana ugasili požar na toj baraci ali i na niskoj travi na imanju ovog čoveka. Nađen je sa izgorelom odećom i opekotinama u podnožju obližnjeg brdašca u neizgorelom delu imanja. Pretpostavlja se da je pokušao da ugasi vatru, ali da ga je otvoreni plamen zahvatio i u pokušaju da se spasi, nastradao je. Požar na njegovom imanju u potpunosti je saniran sinoć oko 21 sat.

U poslednjih mesec i po dana na brojnim lokacijama u opštini Negotin od Prahova, Radujevca, ali i Slatine, Urovice, Male Kamenice, Kobišnice i drugih delova opštine šire se požari, uglavnom zbog ljudskog faktora i paljenja biljnih ostataka. Nažalost, vetar često sa jedne vatrom zahvaćene oranice doprinosi širenju požara, pa su na udaru ne samo šume, već i imovina ljudi.

Od početka avgusta pripadnici Vatrogasno – spasilačkog odeljenja Negotin intervenisali su 26 puta na otvorenom prostoru. Stradalo je 410 hektara oranica, a znatno više je brzom intervencijom i požrtvovanjem vatrogasaca sačuvano. Zabeležena je i jedna intervencija na građevinskim objektima i dve na saobraćajnim u kojima je nedavno izgoreo jedan traktor, kao i   tri autobusa “Nikolić prevoza”.