Naslovna Sport Stonoteniseri “Hajduk Veljka” zabeležili prvu pobedu

Stonoteniseri “Hajduk Veljka” zabeležili prvu pobedu

295
0

Stonoteniseri “Hajduk Veljka” u nedelju su odigrali dva meča, sa STK “Caribrod” iz Dimitrovgrada i ekipom STK Pirot.

U zaostalom meču iz četvrtog kola, odloženom zbog učešća negotinskih stonotenisera na Jasak Openu, Negotinci su u nedelju, 13. novembra ugostili STK “Caribrod” iz Dimitrovgrada koji je u grad Mokranjca došao sa dvojicom odličnih bugarskih internacionalaca, Radosavom Kotevim i Hristom Hristevim.

Naši igrači, ističu u klubu, nisu uspeli da pruže neki ozbiljniji otpor, izuzev Mladena Milovanovića koji je i Kotevu i Hristevu oduzeo po jedan set. Krajnji rezultat od 4:0 u korist “Caribroda” nije iznenadio, po mečevima Radoslav Kotev – Pavle Pucarević 3:0, Hristo Hristev – Mladen Milovanović 3:1, Aleksandar Sokolov – Miloš Zlatanović 3:0 i Kotev – Milovanović 3:1.

U drugom meču, međutim, naši stonoteniseri su u duelu sa RSTK Pirotom, koji će se verovatno zajedno sa “Hajduk Veljkom” naći u donjem delu tabele i zajedno sa tri ekipe iz druge grupe, Druge lige B, voditi bitku za opstanak, pokazali su bolju igru i susret završili sa 4:1, zabeleživši svoju prvu pobedu.

“U borbenom i nadasve lepom meču sa mnoštvom lepih poena naši stonoteniseri su slavili sa 4:1. Interesantno je da su svi igrači RSTK Pirota defanzivni igrači koji igraju sa takozvanim materijalima, vrlo neugodni i iskusni, tako da se za svaki poen moralo boriti, a pojedini poeni su trajali i po 10 do 20 prebacivanja”, kaže Slobodan Miljković, trener negotinskih stonotenisera.

Pobede su zabeležili Pavle Pucarević sa 3:2 u duelu sa Milanom Dimitrijevićem, a istim rezultatom je Pucarević savladao i Dragana Jovića. Miloš Zlatanović je u duelu sa Draganom Jovićem izgubio sa 3:2, dok je Mladen Milovanović sa 3:1 pobedio Slobodana Ristića i u poslednjem meču sa 3:0 Jovića za konačnih 4:1.

“I pored naizgled visoke pobede svaki set je visio o koncu, tako da je rezultat mogao biti  i drugačiji, ali su naši momci imali više želje za pobedom u odlučujućim poenima, bodreni  domaćom publikom, koja je ovog puta bila u neočekivano većem broju”, dodaje Miljković.

Stonoteniseri “Hajduk Veljka” će već u šestom kolu, narednog vikenda gostovati u Boru istoimenoj ekipi u meču u kojem važe za favorite.