Naslovna Sport STK „Hajduk Veljko“ završio pripreme

STK „Hajduk Veljko“ završio pripreme

161
0

Stonoteniski klub “Hajduk Veljko” u susret predstojećoj sezoni završio je pripreme.

Stonoteniske takmičarske ekipe “Hajduk Veljka” proteklih devet dana intenzivno su radili na kondicionim pripremama trenirajući dva puta dnevno po dva sata ujutru i uveče.

Najviše se radilo sa prvotimcima i prvotimkama, koje će sezonu početi u Prvoj ligi Srbije, a koji su učestvovali i u stonoteniskom kampu na Vlasini, kao i u radu još nekoliko kampova. U klubu ističu da su radili i sa mlađim članovima koji tek treba da naslede starije klupske kolege i koleginice.

“Uradilo se najbolje što se moglo u uslovima koji su mogući. Pripreme su u potpunosti rađene u Negotinu, na otvorenom i u sali našeg kluba što je i najjeftinije. Sada se čeka početak sezone. Već 4. i 5. oktobra je pojedinačni bodovni turnir za rang listu Srbije  za juniore i juniorke i mlađe kadete i mlađe kadetkinje, a odigrava se u Čoki”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

U prelaznom roku klub je napustio Pavle Pucarević, mlada nada negotinskog stonog tenisa, koji će u ovoj sezoni igrati za “Železničar” iz Niša, prošle sezone trećeplasirane ekipe u Super ligi.

“Pucarević je prošle sezone pokazao izuzetan napredak dobrim plasmanima na pojedinačnim takmičenjima, a i u nastupima za seniore. Time je skrenuo pažnju klubovima, koji su nudili bolje uslove, koje nas tim nije mogao da ponudi. Uteha je što će na dvojnu registraciju zadržati pravo da nastupa za naš seniorski tim, što je ugovorom regulisano”, navodi Miljković.

Pored prve ekipe devojaka, koje su stekle pravo nastupa u višem rangu, Prvoj ligi Srbije, i druga ekipa, sastavljena od osnovki, takmičiće se u rangu više, Drugoj ligi Jug, gde će imati mnogo jaće mećeve i dobru priliku da se kale i pripremaju za prvu ekipu.