Naslovna Društvo Stižu rešenja o porezu na registrovano oružje 

Stižu rešenja o porezu na registrovano oružje 

498
0

Poreska uprava Republike Srbije obaveštava da je u toku dostava rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2021. godinu. Sva rešenja za ovu godinu biće predata pošti 1. decembra.

Foto: I.Mitrović

Porez za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, iznosi 3.790, dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje – 18.870 dinara. Za automatsku pušku porez iznosi 13.960 dinara, a za poluautomatsku 5.600 dinara.

Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je lice na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja.

Na osnovu podataka koje dostavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je izdalo oružani list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja, porez na registrovano oružje plaća se u godišnjem iznosu za svaki komad oružja, a rešenjem ga utvrđuje Poreska uprava.

”U skladu sa članom 36. stav 4. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji rešenja će se smatrati dostavljenim 15. dana od dana predaje pošti, odnosno 16. decembra 2021. godine. Rok za plaćanje ove poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja”, navodi se u saopštenju Poreske uprave.