Naslovna Društvo COVID-19 Stevan Šarčević: U Ustanovi za stare “Sveti Nikola” u Negotinu nema korone

Stevan Šarčević: U Ustanovi za stare “Sveti Nikola” u Negotinu nema korone

1171
0

U Ustanovi za stare “Sveti Nikola” nema zaraženih virusom korona, potvrdio nam je Stevan Šarčević, upravnik i vlasnik Doma.

Iako su pojedini mediji preneli informaciju o broju novozaraženih u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji navodeći i Negotin kao jedno od potencijalnih žarišta, uz Beograd i Niš, u Ustanovi za stare “Sveti Nikola” ističu da to nije tačno.

Šarčević ističe da ova negotinska ustanova socijalne zaštite primenjuje sve instrukcije resornog ministarstva, te da novih slučajeva, osim dva sporadična koja su se pojavila u maju, nema.

„U Ustanovi za stare „Sveti Nikola“ u Negotinu nema korisnika i zaposlenih koji imaju simptome koji bi ukazivali na postojanje virusa kovid-19. Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar svakodnevno se obaveštava o epidemiološkoj situaciji korisnika i zaposlenih u Ustanovi za stare „Sveti Nikola“ u Negotinu. U ustanovi se primenjuju svi nalozi i instrukcije resornog Ministarstva. Zdravstveno stanje svih korisnika i zaposlenih u Ustanovi svakodnevno se više puta kontroliše i sprovode se sve mere predostrožnosti“, kaže za NG Portal Stevan Šarčević, upravnik i vlasnik Ustanove za stare „Sveti Nikola“ u Negotinu.

Resorno ministarstvo navelo je nedavno da je u ustanovama socijalne zaštite trenutno virusom korona zaraženo 34 korisnika i 20 zaposlenih, ali ne i u kojim domovima, objavivši i spisak od 17 ustanova u kojima je od početka pandemije bilo slučajeva kovida-19.

Među njima je, osim “Svetog Nikole”, i Dom “Radost” u Negotinu, u kojem je u aprilu virusom korona bilo zaraženo 37 korisnika, 13 zaposlenih i dva vojnika, a kojem je u međuvremenu zabranjen rad.