Naslovna Sport Staši Srbulović sedmo mesto na “Austalian openu“

Staši Srbulović sedmo mesto na “Austalian openu“

1334
0

Boranka Staša Srbulović učešće na „Australian openu“ prvom u kategoriji gluvih i nagluvih tenisera završila je posle dve pobede i tri poraza na sedmom mestu. Naša teniserka i dalje četvrta na svetskoj rang listi.

Staša Srbulović; Foto: Privatna arhiva

Srčano i hrabro Staša Srbulović je učešće na istorijskom „Australian openu“ na kojem se po prvi put organizuje i nadmetanje za 10 najboljih gluvih i nagluvih teniserki i isto toliko tenisera, završila je kao sedmoplasirana.

U grupi B, u koju su „upale“ najbolje svetske teniserke, devetnaestogodišnja Staša je u prvom kolu poražena sa 2:1 od svetske prvakinje u juniorskoj konkurenciji Britanke Fibi Soters. U drugom meču naša teniserka sa 2:0 slavila je nad Australijankom Mejsi Lejn, dok ju je u trećem meču sa 2:0 savladala Japanka Mia Kita.

U poslednjem kolu grupne faze, koju je Staša završila kao četvrta, pobedila je Čia-Ven Li, olimpijska prvakinja i druga nositeljka turnira u Melburnu, sa 2:0. U borbi za sedmo mesto, Kineskinja Čia-Mei Ho predala je meč nakon što je Staša povela sa 1:0.

Staša na „Australian openu“; Foto: Nova.rs

Čia-Mei Ho i Staša Srbulović, inače vicešampionka Evrope, nastupale su i u dublu, ali su u četvrtfinalu kinesko – srpski tim zaustavile Grkinja Vasiliki Kalogeropulu, inače treća teniserka Evrope i Japanka Mia Kita pobedom od 2:0 u setovima.

Ova učenica borske Ekonomsko trgovinske škole je, inače, dobila specijalni poziv da, kao četvrta nositeljka, igra na ovom prestižnom turniru za koji se pripremala u Beogradu na poziv Akademije „Novak“ i najboljeg srpskog tenisera koji je danas u Melburnu osvojio svoj deseti šampionski pehar „Australian opena“.

I nakon Melburna, Staša Srbulović ostaje na četvrtom mestu svetske rang liste teniserki u kategoriji gluvih i nagluvih.