Naslovna Sport Staša Srbulović na Olimpijskim igrama gluvih i nagluvih u Brazilu

Staša Srbulović na Olimpijskim igrama gluvih i nagluvih u Brazilu

408
0

Brazil je domaćin 24. Olimpijskih igara gluvih i nagluvih na kojima će do 15. maja boje Srbije braniti Boranka Staša Srbulović, rukometaši i strelci. Mlada teniserka , trenutno 13. na svetu na rang listi gluvih i nagluvih, pravo da učestvuje na Olimpijadi izborila je prošle godine na Evropskom šampionatu u Grčkoj kada je osvojila srebrnu medalju.

Staša Srbulović sa svojim trenerom Slavkom Đurićem; Foto; European Deaf Tennis Champs 2021

U Kaksias de Sol u Brazilu 1. maja ozvaničen je početak 24. Olimpijskih igara gluvih i nagluvih koje je okupilo najbolje sportiste sveta. Među njima i takmičare iz Srbije, rukometaše,  teniserku Ivanu Srbulović i strelca Filipa Kostića.

Ova talentovana osamnaestogodišnjakinja proteklih meseci aktivno se pripremala za ovo takmičenje radeći svakodnevno sa svojim trenerom Slavkom Đurićem i kondicionim trenerom Vladanom Tričkovićem.

Staša je, inače, pravo da se nadmeće na Olimpijadi ostvarila prošle godine na Kritu kada je u veoma jakoj konkurenciji osvojila vicešampionsku titulu Starog kontinenta u ženskom singlu, odmah iza Anastasije Lasits iz Rusije. Olimpijada u Brazilu je njen najveći izazov za koji se ova mlada Boranka proteklih meseci, Staša se vredno pripremala radeći svakodnevno kako bi bila u top formi.

„Veliku podršku pruža mi porodica, mnogo truda ulažemo i zato i ovoga puta verujem da ću se iz Brazila vratiti sa medaljom“, rekla je pred polazak u Brazil, Staša Srbulović.

Rukometna reprezentacija Srbije; Foto: Sportski savez gluvih Srbije

Na Olimpijskim igrama gluvih i nagluvih u Brazilu je i rukometna selekcija Srbije koja je na  Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj osvojila bronzu, ponovivši uspeh iz Turske 2014. kada su takođe bili treći.

„Srpska rukometna reprezentacija gluvih i nagluvih od 2000. godine redovno učestvuje na svim takmičenjima. Višestruki smo osvajači medalja sa Evropskog, Svetskog prvenstva kao i sa Olimpijskih igara gluvih. Nadamo se novoj medalji i da ćemo nastaviti uspešan niz rezultata. Uz naporan i kvalitetan rad, mislim da imamo dobre šanse za dobar rezultat”, rekao je Vladimir Tepavac, kapiten i selektor Rukometne reprezentacije Srbije za gluve i nagluve.