Naslovna Društvo COVID-19 Stariji Negotinci čekali u redu za kupovinu od ranih jutarnjih sati

Stariji Negotinci čekali u redu za kupovinu od ranih jutarnjih sati

3641
0

Puni rafovi, veliko interesovanje Negotinaca i meštana krajinskih sela, negodovanje pojedinih što se u prodavnice ide u 4 ujutru, ali i odobravanje drugih obeležili su nedeljnu kupovinu organizovanu samo za starije od 65 godina.

U Negotinu je penzionerima i starijima od 65 godina bila omogućena kupovina u Ideinom i Tekijankinom marketu u centru grada, kao i Aleksandrovićevom marketu na Miloševskom putu.

Već u četiri ujutru formirao se red ispred prodavnica. Bilo je onih sa zaštitnim maskama, ali je bilo i kupaca koji od zaštitne opreme nisu imali ni masku ni rukavice, što i ne čudi, s obzirom da ih u Negotinu nema već duže vreme.

 “Vidi se po nama da ne izlazimo. Vreme provodimo aktivno radeći jer živimo van naselja, imamo bašticu, vinograd, sad ima dosta radova, ne družimo se jer mahom ne vole motiku. Šalim se, naši prijatelji su stariji pa se čujemo telefonom i nadamo se da ovo neće dugo da traje”, kaže Živko Nikolić iz Negotina.

Iako u načelu pozdravljaju odluku vlade da organizuju nabavku samo za starije od 65 godina, mnogi su zamerali što se ona organizuje u 4 ujutru, jer su neki od njih da bi došli u Negotin morali da ustanu znatno ranije, a drugi zbog bojazni da će ostati bez robe koja im je potrebna.

Mnogima, pak ni to nije bilo rano. Kažu da su jedva čekali da se, makar i ovako, malo prošetaju.

“Meni nije rano, baš je odlično. Desilo se tako i šta da radimo. Za sad ima svega. Došao sam da kupim namirnice za narednih par dana”, kaže Krsta Velikić iz Kobišnice.

Kupci kažu da su negotinske trgovine dobro snabdevene. Mnogi su tražili limun, ali ga nisu pronašli. Kupuju, vele, ono najosnovnije, brašno, hleb, testenine, meso i suhomesnate proizvode.

“U selu imamo prodavnicu ali je i manji izbor. Zato smo i došli danas da kupimo ono što nam je potrebno. Za sada mora tako”, kaže Dragan Radulović iz Crnomasnice.

Trgovine su tokom ove akcije preduzele sve neophodne mere pa u prodavnicama nije bilo uobičajene gužve.

Na ulazu u Tekijankin market svakom od kupaca su dezinfikovane ruke, a ostali su morali da čekaju u redu na propisanoj razdaljini.