Naslovna Društvo Stanje na putevima: Zabrana za teretni saobraćaj na putu Majdanpek – Negotin

Stanje na putevima: Zabrana za teretni saobraćaj na putu Majdanpek – Negotin

380
0

Na putnim pravcima prvog, drugog i trećeg prioriteta u Negotinskoj i Timočkoj krajini, prema izveštaju Zimske službe održavanja JP „Putevi Srbije“ kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara.

Sitnih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše Đerdapskoj magistrali (I B-34), ) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

“Štrabag” D.O.O, Ogranak Preduzeće za puteve Zaječar podseća da zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima važi i dalje na putnim pravcima Majdanpek – Negotin (I B-33), kao i na putu Žagubica – Borsko jezero (II A-161), dok je jutros u 8 ukinuta na sledećim putnim pravcima za teretni saobraćaj: Golubac – Kladovo (I B-34), Kladovo-Zaječar (I B-35) i Paraćin – Zaječar (I B-36).

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

JP “Putevi Srbije” apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.