Naslovna Društvo Stanje na putevima: Vejavica stvara nanose

Stanje na putevima: Vejavica stvara nanose

613
0

U opštini Negotin, prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, visina snežnog pokrivača iznosi 19 centimetara.  U Negotinskoj krajini ima magle, a vidljivost je do 80 metara.

Svi državni putevi se redovno čiste, saopštila je Zimska služba održavanja JP “Putevi Srbije”. Ovog jutra na putevima u Negotinskoj i Timočkoj krajini preporučuje se oprezna vožnja jer na pojedinim deonicama vejavica stvara nanose, uglavnom na prevojima.

Zbog snega i leda na kolovozu, zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na putu I B-34 Кladovo – Golubac preko Golog i Boljetinskog Brda, na putu preko prevoja Popadija između Negotina i Majdanpeka I B-33 i II A-165 Кlokočevac-Miloševa Кula-Zagrađe.

Vidljivost je mestimično smanjena zbog jakog snega i vetra na prevoju Čestobrodica (I B-36), na 30 do 50 metara, a u Negotinskoj Кrajini do 80 metara.

Oprezna vožnja preporučuje se na putu ka graničnom prelazu Mokranje, I B-33, Granica PZP Požarevac/Zaječar (Majdanpek) – Negotin – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje), gde je kolovoz vlažan, a snega ima od pet do 10 centimetara.

Sitnih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše na Đerdapskoj magistrali na putu I B-34.

U Negotinu je očišćena većina ulica, ali, kako saznajemo od naših čitalaca, problem su brojna krajinska sela, od kojih su nekima glavni putevi, zbog vetra koji stvara nanose, zavejani.