Naslovna Društvo Stanje na putevima u Negotinskoj i Timočkoj Krajini: Smanjena vidljivost, odroni na...

Stanje na putevima u Negotinskoj i Timočkoj Krajini: Smanjena vidljivost, odroni na Đerdapskoj magistrali

1411
0

Prema poslednjem izveštaju Zimske službe JP „Putevi Srbije“ na pojedinim putevima na području Negotinske i Timočke Krajine vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara. Učestali odroni na Đerdapskoj magistrali.

Na državnom putu prvog B prioriteta 33 na deonici Debeli Lug – Negotin – granični prelaz Mokranje  kolovoz je vlažan, a snega ima do pet centimetara.

Vidljivost je smanjena preko prevoja na 50 do 100 metara. Učestalih odrona ima na Đerdapskoj magistrali (IB- 34) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima, a magle na putevima prvog B prioriteta 36  Paraćin – Boljevac – Zaječar – granični prelaz Vrška Čuka i 37 Selište – Bor – Zaječar.

“Zbog povremenih padavina, snega, hladnog vremena i mraza moguća je pojava poledice u jutarnjim i večernjim časovima, pa vozače očekuje usporena vožnja sa mogućim kraćim prekidima. Apelujemo na vozače da imaju više strpljenja, drže veće odstojanje između vozila i da na put kreću isključivo sa zimskom opremom”, ističu u Auto moto Savezu Srbije.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima Mokranje i Vrška Čuka su oko 15 minuta i na ulaznim i na izlaznim terminalima.

“Državljani Srbije mogu ući u Bugarsku bez negativnog PCR testa ako dolaze iz Srbije ili država članica EU ili Šengenskog sporazuma i dr. Državljanima Srbije, koji tranzitiraju preko teritorije Bugarske, bez zadržavanja, nije potreban negativan PCR test, bez obzira iz koje zemlje dolaze”, podsećaju u Upravi granične policije.