Naslovna Društvo Stanje na putevima: Oprez, moguća poledica!

Stanje na putevima: Oprez, moguća poledica!

195
0

Na teritoriji Negotinske i Timočke krajine danas se očekuje hladno vreme, sa jakim vetrom i uz mestimično stvaranje snežnog pokrivača.

Na svim putnim pravcima u Negotinskoj i Timočkoj krajini prvog, drugog i trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara.

Vozačima se preporučuje oprezna vožnja uz podsećanje da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, a da je van naseljenog mesta obavezno posedovanje lanaca.

Zimska služba JP „Putevi Srbije“ upozorava da na području Negotinske i Timočke krajine jaki udari vetra stvaraju povremene snežne nanose na svim putnim pravcima.

Sitni odroni zabeleženi su duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali (I B-34) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima. Oprezna vožnja preporučuje se i zbog pojave udarnih rupa.

JP “Putevi Srbije” apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.