Naslovna Društvo Stanje na putevima: Na Čestobrodici magla, na Đerdapskoj magistrali odroni

Stanje na putevima: Na Čestobrodici magla, na Đerdapskoj magistrali odroni

253
0

Saobraćaj u Srbiji odvija se otežano i usporeno, iako je smanjen intenzitet padavina, saopštio je Auto-moto savez Srbije. U Negotinskoj i Timočkoj Krajini putevi mokri i mestimično vlažni.

Ilustracija; pixabay.com

Sneg je i danas prouzrokovao mnoge probleme na putevima širom Srbije, a pored snežnih padavina pojačan vetar stvara i snežne nanose koji smanjuju vidljivost i dodatno otežavaju saobraćaj. Vozačima se savetuje oprezna vožnja zbog nepovoljnih uslova pre svega na putevima u planinskim predelima.

U Negotinskoj i Timočkoj Krajini putevi orvog prioriteta su mestimično vlažni, a drugog i trećeg prioriteta mokri, ističu u Sektoru za vanredne situacije, odeljenje u Zaječaru.

Zbog magle vidljivost je na Čestobrodici smanjena na 50 metara.  Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali, u klisuri Korenatac i na Babinom Zubu.

U Negotinskoj i Timočkoj Krajini tokom dana zadržaće se umereno oblačno i suvo vreme sa kratkotrajnim sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku i na planinama povremeno i jak. Jutarnja temperatura od -3 do 2, najviša dnevna od 0 do 5 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura izmerena jutros iznosila je -7 stepeni na Babinom Zubu. U Boru je bilo -3, u Negotinu i Zaječaru -1, u Sokobanji 0, dok je u Kladovu i Knjaževcu zabeležena temperatura od +1 stepen.