Naslovna Kultura Stalna postavka umetničkih dela iz fonda Doma kulture

Stalna postavka umetničkih dela iz fonda Doma kulture

188
0

U galeriji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ narednih deset dana biće otvorena izložba Stalne postavke umetničkih dela iz fonda ove negotinske ustanove kulture.

Izložena su dela 15 autora, uglavnom rađena tehnikom ulje na platnu, ali i akrilik, pastel, digitalni otisak…

Neka od njih nastala su na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji Doma kulture, pod nazivom “Eho muzike” i bila su predstavljena na istoimenoj izložbi tokom “Mokranjčevih dana”.

“Fond Doma kulture sadrži više od 400 umetničkih dela, slika, crteža, grafika, fotografija, skulptura, digitalnih printova… Likovni radovi se brižljivo čuvaju u depou Doma kulture, a veliki broj se nalazi u prostorima drugih ustanova i javnih preduzeća što na određeni način umetnička dela čini dostupnim široj javnosti”, ističe mr Milan Radosavljević, urednik likovnog programa Doma kulture.

U galeriji Doma kulture izložene su slike srednjeg formata, Pulai Arpada, Dane Mercea-Miclaus, Cvetana Timoteeva, Milana Radosavljevića, Mome Antonovića, Aleksandra Cvetkovića, Dejana Krge, Siniše Žikića, Danijela Babića, Miroslava Jovančića, Vere Tanasić, Maje Jovanović Majolice, Maje Erdeljanin, Jana Agarskog i Silvije Dumitrašković.

„Samim tim što imamo tako veliki broj slika, logično je da su tu prisutna umetnička dela umetnika različitih generacija, različitih profila, različitih umetničkih senzibiliteta, tako da ja gledam da svake godine bude zastupljeno upravo to – da imamo tu i veoma mlade umetnike, da imamo umetnike koji su već na zalasku svoje karijere i umetnike koji su srednjih godina“, kaže za NG portal mr Milan Radosavljević.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.