Naslovna Društvo COVID-19 Štab za vanredne situacije preporučio negotinskim klubovima da odlože utakmice

Štab za vanredne situacije preporučio negotinskim klubovima da odlože utakmice

585
0

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na današnjoj, 37. telefonskoj sednici doneo je preporuku koja se odnosi na sportske klubove.

Kako navode u Štabu za vanredne situacije preporuka se odnosi na sve sportske klubove u opštini Negotin da zbog pogoršanja epidemiološke situacije odlože odigravanja svojih utakmica van teritorije opštine Negotin, kao i u samom Negotinu, do povoljnije epidemiološke situacije i da o tome blagovremeno obaveste svoje Saveze.

“Ova preporuka je doneta u cilju zdravstvene zaštite sportista, sprečavanja širenja zaraze imajući u vidu da je situacija sve nepovoljnija kako u Negotinu tako i na teritoriji Republike Srbije. Svaki oblik kolektivnog sporta potencijala je opasnost zbog kontakata među učesnicima”, navodi se u preporuci Štaba za vanredne situacije opštine Negotin.

Fudbalski klubovi, članovi Opštinske, Okružne fudbalske lige, Zone Istok i Srpske lige Istok su nedavno završili ovogodišnju polusezonu.

Prekinuta su sva odbojkaška takmičenja do 11. decembra odlukom Predsedništva Odbojkaškog saveza Srbije i predsedništva UOKPL i UOKRL.