Naslovna Društvo Štab za vanredne situacije: Apel građanima da ne pale vatre na otvorenom

Štab za vanredne situacije: Apel građanima da ne pale vatre na otvorenom

246
0

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin uputio je apel građanima da ne pale vatre na otvorenom prostoru.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je na jak i dugotrajan toplotni talas koji će danas i narednih dana usloviti visoke temperature i do 40 stepeni.

Zbog ovog upozorenja, ali i požara koji je izbio sinoć na gradskoj deponiji apelom građanima oglasio se i Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

“Zbog ekstremno visokih temperatura koje će prema informacijama RHMZ-a biti u porastu u narednom periodu, na snazi je crveni alarm, upućujemo apel građanima da prestanu sa paljenjem vatre na otvorenom prostoru i deponijama, jer se požar u ovim danima kada temperatura prelazi 34 podeok celzijusove skale veoma teško gasi, brzo širi i zahteva veliko angažovanje ljudstva i sredstava. Požar izaziva i emisiju gasova koja ugrožava zdravlje građana Negotina i okoline, a može i ugroziti poljoprivredne kulture i građevinske objekte. Nadamo se da će građani ovaj apel shvatiti kao dobronameran, radi očuvanja života i zdravlja svih nas, jer štiteći sebe štitimo i druge”, navode u opštinskom Štabu za vanredne situacije.