Naslovna Politika Izbori 2022. SSP i VS zajedno na parlamentarnim izborima: Vlaška stranka i na lokalnim...

SSP i VS zajedno na parlamentarnim izborima: Vlaška stranka i na lokalnim izborima u Boru i Majdanpeku

789
0

Stranka slobode i pravde (SSP) i Vlaška stranka (VS) potpisale su Sporazum o zajedničkom nastupu na izborima.

Janko Nikolić i Borko Stefanović; Foto: SSP

Polazeći od ideje zajedničkog nastupa na predstojećim izborima, kao i potrebe za okrupnjavanjem političke scene, Sporazum o saradnji i zajedničkom nastupu na izborima potpisali su Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde i Janko Nikolić, predsednik Vlaške stranke.

„Stranka slobode i pravde je ponosna što je sklopila Sporazum o saradnji s Vlaškom strankom iz Negotina i njenim predsednikom, Jankom Nikolićem. Očekujemo punu saradnju na predstojećim izborima u odbrani narodne volje putem kontrolora. Takođe, saradnja sa Vlaškom strankom će omogućiti zastupanje interesa vlaške manjine u narednom periodu“, naveo je Borko Stefanović.

Dve stranke su se obavezale o zajedničkom nastupu na izborima, da neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom, “ni sa ostalim političkim organizacijama koje javno ili tajno sarađuju sa SNS”. U Stranci slobode i pravde i u Vlaškoj stranci pozvali su i druge političke stranke, pokrete i pojedince, koje prihvataju definisane principe i ciljeve ovog Sporazuma, da se pridruže zajedničkoj borbi.

“Mi kao Vlaška stranka izlazimo sa koalicijom “Ujedinjeni za pobedu Srbije” i imamo našeg predstavnika na listi. Vlaška stranka učestvuje i na lokalnim izborima u Majdanpeku i Boru”, kaže Janko Nikolić.

GG „Može i drugačije“, Majdanpek; Foto: Pokret „1 od 5 miliona“

U Majdanpeku Vlaška stranka i Pokret “1 od 5 miliona”, ali i Vlaška stranka “Most” i članovi opozicije, pokreti i stranke na lokalnim izborima 3. aprila učestvuju kao grupa građana “Može i drugačije”.

“Hteli smo da izađemo kao grupa građana, bez da favorizujemo bilo koga, bilo koju stranku ili pokret i zato ničije ime ne ističemo ili iznosimo, svi smo isti i imamo svi zajednički cilj, a to je promena vlasti i bolji život dostojan čoveka u opštini Majdanpek. Verujem da će ovi izbori pokazati ko je stvarna i prava opozicija u ovoj opštini”, kaže Nikolić.

U Boru će Vlaška stranka, koja na oktobarskim lokalnim izborima u Negotinu nije učestvovala smatrajući da je “zaključkom Izborne komisije o 161 neispravnom listiću potpisa podrške diskriminisana kao jedina manjinska stranka”, na lokalnim izborima za odbornike u Gradskoj skupštini  nastupiti u okviru koalicije koju čine Stranka slobode i pravde (SSP), Pokret slobodnih građana (PSG) i Regionalna inicijativa za razvoj istoka sa listom „Marinika Tepić – Za pobedu Bora“.

Ova koalicija, istakla je Irena Živković, predsednica Gradskog odbora SSP, ima cilj da se “na čelo grada dovedu stručni ljudi koji će znati da spasu ugroženi grad Bor i da ga razviju”.

“Lista je napravljena da spoji osvedočene opozicione borce, borce za pravdu, za istinu, za slobodu u ovom gradu, za oporavak i opstanak ovog grada, proteklih godina, zajedno sa stručnim a nestranačkim ljudima, ljudima od integriteta i kredibiliteta, onima koji su spremni da u ovom trenutku založe svoju čast i svoje ime za jedan tajkav zajednički cilj – opstanak grada i oporavak Bora”, izjavila je Irena Živković.