Naslovna Politika SRS: Psi lutalice gorući problem Borskog okruga

SRS: Psi lutalice gorući problem Borskog okruga

833
0

Okružni odbor Srpske radikalne stranke Borskog okruga oglasio se saopštenjem za javnost u kojem ističu da je problem pasa lutalica u opštinama Borskog okruga postao veoma ozbiljan.

Kako ističu radikali Borskog okruga iako je nedavno otvoren azil za smeštaj pasa lutalica u Majdanpeku, evidentno je da su lutalice stvarnost ne samo u ovom mestu, već i u Boru, Negotinu i Кladovu.

Sve češći sudski sporovi zbog ujeda pasa lutalica ozbiljno su, ističu radikali, ugrozili gradske i opštinske budžete.

 „Mi, srpski radikali, pozivamo lokalne naprednjačke vlasti da što pre započnu sa rešavanjem ovog problema, i to na način da funkcionisanje azila u Majdanpeku podignu na viši nivo, kako bi u njega mogli smestiti sve pse lutalice iz Majdanpeka, Bora, Кladova i Negotina. Upozoravamo naprednjačku vlast da se rešavanje ovog problema ne sme odlagati zato što je direktno u vezi sa bezbednosti naše dece i svih sugrađana. Trebalo bi da naše opštine budu servis građana, a ne otuđeni centri za smeštaj i zbrinjavanje naprednjačke stranačke pešadije. Nedopustivo je da se u našem kraju nijedan problem ne može rešiti na valjan način“, kaže se u saopštenju Okružnog odbora SRS.

Radikali od nadležnih u gradu Boru i opštinama Negotin, Kladovo i Majdanpek zahtevaju odgovorno i ozbiljno ponašanje po ovom pitanju i angažovanje da se problem hitno reši.

„Vlast koja nije sposobna da reši ovaj problem treba da podnese ostavku. Кako tek očekivati od njih da se uhvate u koštac sa rešavanjem problema poput iseljavanja mladih, propasti sela, izgradnje komunalne infrastrukture i drugih problema koji su postali gorka stvarnost u svim opštinama našeg okruga“, navodi predsednik Okružnog odbora SRS Borskog okruga, Milovan  Šegrt.