Naslovna Politika Srpski pokret “Dveri”: Usvajanje zakona o istopolnim zajednicama udar na tradicionalnu porodicu

Srpski pokret “Dveri”: Usvajanje zakona o istopolnim zajednicama udar na tradicionalnu porodicu

427
0

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavilo je nedavno polazne osnove za izradu nacrta zakona o istopolnim zajednicama.

Javna rasprava o zakonu o istopolnim zajednicama, kako je najavilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, trajaće do 20. februara, a prema najavama zakon bi trebalo da bude usvojen u Skupštini već do leta. Na najave ovog zakona oštro je reagovala i negotinska organizacija “Dveri” koja smatra da je usvajanje ovog zakona napad na tradicionalnu i prirodnu porodicu.

“Usvajanje ovakvog zakona je nedopustivo jer po ko zna koji put se udara na tradicionalnu i prirodnu porodicu. Udar na prirodnu porodicu je udar na temelje i rušenje osnova na kojima je izgrađeno srpsko društvo. Ovakvim zakonima se nastavlja borba protiv prirodne porodice i braka između muškarca i žene koji je jedini koristan društvu i koji jedini može da spasi celokupnu naciju od izumiranja. Pored fizičkog opstanka, ovaj nakaradni zakon preti i duhovnom biću našeg naroda koji u ovim teškim vremenima jedva odoleva raznim uticajima koji dolaze od strane organizacija koje preko poslušnika u vlasti vode tihi rat protiv svega tradicionalnog i zdravog u Srbiji”, navodi se u saopštenju Info službe Srpskog pokreta “Dveri” u Negotinu.

Ova politička organizacija smatra da je donošenje ovakvog zakona protivustavno jer Ustav jasno definiše kakav je “brak u Srbiji moguć”.

“Po svim merenjima javnog mnjenja, velika većina građana Srbije je protiv ovakvih zakona, uključujući i većinu glasača Srpske napredne stranke, što je izdaja glasača i kršenje predizbornih obećanja. Ovim putem apelujemo na sve naše sugrađane da otvore oči i ne dozvole da nam se ovakvi zakoni dese, a posebno apelujemo na glasače SNS-a da priupitaju one koji su im obećavali naprednu Srbiju, da li je to taj napredak koji su obećali. Кoristimo priliku da pitamo opštinsku vlast, od predsednika opštine pa do svakog odbornika ponaosob da se izjasne da li iskreno podržavaju zakon o istopolnim zajednicama i da li će takav trag da ostave iza sebe svojim potomcima i po tome biti upamćeni”, ističu u negotinskoj organizaciji “Dveri”.

Oni navode da su protiv diskriminacije bilo kog pojedinca ili grupe ljudi, pa donošenje ovakvog zakona vide kao “licemerje vlasti”.

“Licemerje koje vlast pokazuje ovakvim zakonom ogleda se u tome što je prirodna porodica obespravljena na svakom koraku i otežava se njeno funkcionisanje obespravljenim položajem pre svega majki a onda i očeva koji se bore za svoju zajednicu, a sa druge strane se donose zakoni kojima se sve više otežava i ovako težak život roditelja i otežava se njihova borba za svoju decu. Srbija je dovoljno podeljena zemlja po mnogim pitanjima, i zato pozivamo sve da se oko ovog pitanja okupimo složno i jedinstveno i ne dozvolimo da se antiporodične vrednosti poturaju našoj deci kao nešto normalno i moralno. Verujemo da je ovaj zakon anti hrišćanski i antidemokratski i da ni jedan pripadnik tradicionalnih verskih zajednica i svi oni koji drže do morala i porodičnih vrednosti neće pristati na ovakvo nametanje ideja koje su nam svima na štetu”, navodi se saopštenju Info službe Srpskog pokreta “Dveri” u Negotinu.