Naslovna Politika Srpski pokret “Dveri” protiv promena Ustava

Srpski pokret “Dveri” protiv promena Ustava

242
0

Opštinska organizacija Srpskog pokreta “Dveri” pozvala je Negotince na odbranu Ustava na referendumu.

“Dveri” pozivaju građane opštine Negotin da na referendumu, koji je najavljen za 16. januara 2022.  glasaju protiv promena Ustava.

“Ovo nije pitanje stranačke, ideološke ili bilo koje druge opredeljenosti, ovo je zajednički problem svakog pojedinca, pa shodno tome, potrebno je alarmirati i informisati svakog građanina s obzirom da trenutna vlast po svojoj praksi, zatvara medije da se čuje strana protiv referenduma. Poziv je upućen svima, počev od onih koji su svesni opasnosti od menjanja Ustava u ovakvom nedemokratskom, jednopartijskom sistemu, pa preko glasača SNS-a, do simpatizera onih političkih opcija koji su se opredelili za bojkot referenduma”, navodi se u saopštenju negotinskih “Dveri”.

Pod maksimom “Reci NE promeni Ustava” “Dveri” pozivaju i na odbranu ne samo ovog najvišeg pravnog akta, već i odbranu Srbije i njenih svetinja.

“Za Srpski pokret “Dveri” je poseban problem što se na ovaj način otvara put za izbacivanje preambule o Kosovu i Metohiji iz Ustava Srbije, nametanje obavezne vakcinacije i stalnih kovid propusnica, naseljavanje migranata ili otvaranje rudnika litijuma širom Srbije od strane Rio Tinta, a to ne smemo dozvoliti ako želimo dobro Srbiji i građanima”, dodaju u Info službi “Dveri” Negotin.