Naslovna Politika Srpski pokret Dveri: Porodičnom šetnjom odbranimo tradicionalnu porodicu i brak

Srpski pokret Dveri: Porodičnom šetnjom odbranimo tradicionalnu porodicu i brak

275
0

Srpski pokret Dveri pozvao je građane da u subotu 15. maja na platou ispred doma Narodne skupštine dođu na skup podrške porodici.

Na Svetski dan porodice, Srpski pokret Dveri okupiće u Porodičnoj šetnji “narod voljan da se bori i izbori za tradicionalnu porodicu i brak kakav je i Ustavom propisan”.  Ova politička grupacija pozvala je građane da u subotu 15. maja ispred Narodne skupštine u Beogradu pokažu da im je stalo do svoje dece i budućnosti.

“Srbija je decenijama suočena sa strmoglavim padom nataliteta i označena kao zemlja čiji narod izumire. Uzroci su razni a pre svega izdvajamo uticaj raznih interesnih grupa da nam promene navike u formiranju i negovanju porodičnog života. Najaktuelniji je primer Zakona o istopolnim zajednicama koji se sprema za usvajanje u Narodnoj skupštini, čime žele da promene poimanje braka kao zajednice između muškarca i žene”, navode u Info službi Srpskog pokreta Dveri u Negotinu.

Oni podsećaju da savremeni život i njegov tempo onemogućavaju roditeljima da više vremena provode sa porodicom.

“Decu nam vaspitavaju ulica, loš i nakaradni televizijski program i na još mnogo načina razbija se porodična harmonija. Iz tih razloga se moramo izboriti za više vremena porodičnog života, a prvi korak ka tome je uvođenje neradne nedelje u svim privatnim preduzećima, što Srpski pokret Dveri godinama predlaže i što će sigurno uvesti kada se budu pitali. Jako bitna stvar za koju treba ustati i boriti se jeste privilegovan status majki kojima treba omogućiti usklađenost karijere i brigu o deci. Velike podsticaje treba pružiti višedetetnim porodicama i samohranim majkama i očevima. Ovo je pitanje koje treba da nas ujedini bez obzira na političku, versku, nacionalnu ili bilo koju razliku, jer ovo je problem koji nas spaja, a ne razdvaja. Zato ostavimo sve po strani i zbijmo snage u jedan front, u front za odbranu najsvetijeg  odbranu porodice”, podsećaju u negotinskim Dverima.