Naslovna Politika Srpski pokret Dveri: Nismo zaboravili 24. mart 1999.

Srpski pokret Dveri: Nismo zaboravili 24. mart 1999.

279
0

Povodom godišnjice agresije NATO snaga na SR Jugoslaviju koja je počela 24. marta 1999. godine i trajala 78 dana saopštenjem za javnost oglasila se Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Negotinu.

Info služba negotinskih Dveri podseća da su se navršile 22 godina od agresije NATO alijanse i da ovaj zločin ne sme da bude zaboravljen.

“I danas kao i svake godine mnoge žitelje naše zemlje početak proleća podseti na zloslutan zvuk sirene kada smo sa nevericom i strahom dočekali prve bombe. Bio je to presedan u novijoj istoriji da je izvršen takav zločin na neku suverenu državu i još jedno stradanje srpskog naroda. Mnogi heroji dali su ono najvrednije što imaju, a to su njihovi životi, i obavezali sve potomke na večno pamćenje njihove velike žrtve. Ne možemo a da se ne setimo tragedija kao što je smrt male Milice Rakić koja pogibe na noši od gelera ili stradalih u vozu na mostu u Grdelici, i te žrtve postadoše simbol svih stradanja u nepravednom i kukavičkom napadu na naš narod”, navodi se u saoštenju Info službe Srpskog pokreta Dveri, OO Negotin.

U ovom pokretu podsećaju da bombe više ne padaju, ali i da agresija traje i dalje okupacijom južne srpske pokrajine.

“Agresija i dalje traje u obliku političkih bombi koje i dalje drže našu južnu pokrajinu pod okupacijom. 22 godine na političkom stolu se radi ono što nisu mogli na bojnom polju. Ponižavanje palih heroja i svih nas danas koji svedočimo to vreme zla, vidi se u obliku grljenja sa srpskim dušmanima od strane naše vladajuće elite i  njihovim postavljanjem na mesta savetnika zvaničnika vlasti. Za srpski narod to nije ništa novo. To se dešavalo kroz našu burnu istoriju, ali je obaveza na nama da ne dozvolimo da slava heroja padne u zaborav ili se ukalja sramnim postupcima političara. Učimo našu decu šta je pravo herojstvo. Nemamo nikakvo pravo niti izgovore da ugasimo sećanje na one koji su koske ugradili u našu otadžbinu. Slava palim borcima i civilnim žrtvama  iz još jednog rata u kojem smo pokazali da je otadžbina na prvom mestu”, dodaje se u saopštenju.