Naslovna Sport Srpska liga Istok:  U Negotinu “Hajduk Veljku” gostuje GFK Jagodina

Srpska liga Istok:  U Negotinu “Hajduk Veljku” gostuje GFK Jagodina

243
0

U Srpskoj ligi Istok četiri meča su na programu  danas, a četiri u nedelju, gde nas očekuju dva derbija u Svilajncu i Kruševcu.

Ilustracija, pixabay.com

Program danas otvaraju novajlije Meševo i Brzi Brod. Vreme je da pojačani domaćin zabeleži prvu pobedu. Ekipa koja hoće da igra, puno trče i borbeni su, dobili su rivala po meri.

„Timočanin” krasi timski duh i favoriti su protiv leskovačke “Sloge” koja očito nema dovoljan kapacitet za treći rang. U knjaževačkom srpskoligašu sve se vrti oko Stojanovića, koji vodi brigu o svemu, igra, organizuje i pokreće sve aktivnosti u klubu.

“Radnički”  (Pirot) je čvrsta ekipa, forsira takozvanu pirotsku varijantu po kome su prepoznatljivi. U duelu sa “Rembasom” (Resavica) su favoriti, kome ne ide, muče se, igraju po principu toplo-hladno.

U Trgovištu gostuje “Budućnost” (Popovac), bez primljenog goka, i moguća su sva tri reziltata. “Pčinja” igra na malom, teškom terenu, gde ne može da se razvije igra.

U nedelju su na programu još četiri meča, i obeležiće ih derbi u Kruševcu, gde gostuje GFK Dubočica. Malu prednost dajemo domaćina zbog balansa, konstantnosti. Gostima je jači deo tima napad predvođen strelcem Savićem i vezni red tako da očekujemo golove u derbiju. Svilajnčani se ne smeju kockati, i moraju ući jače i odlučnije u duel kako bi obradovali svoje navijače. U Leskovcu su odoleli GFK Dubočici, bili blizu pobede i vreme je da zablistaju protiv Vranjanaca, koji teže tranziciji, i sa laganim i pokretnim ligračima čekaju da napadnu preko Hristića i Stojiljkovića.

Kad kola krenu nizbrdo teško ih je zaustaviti i u Negotinu su svesni da će sa postojećim igračkim kadrom i odnosom prema igri, teško izvući. Mlad sastav GFK Jagodine apsolutni je favorit, mada su iznenađenje moguća.

Vlasina je pojačana i gajila je velike ambicije i tri boda ne mogu ih zadovoljiti. U međuvremenu klub je napustio trener Dragan Nikolić i stiče se utisak da nisu uspeli da se adaptiraju i konsoliduju. Da li će sa novim kormilarom mladim Jovicom Mitrovićem biti bolje ostaje da se vidi. Da li je vodeće “Jedinstvo” potrošilo zalihe sreće i mogu li sa ograničenim kapacitetom ostati na vrhu dobiće odgovor u nedelju u Vlasotincu.