Naslovna Sport Srpska liga Istok: „Trajal“ pobednik jesenjeg dela prvenstva, „Dunav“ osmi

Srpska liga Istok: „Trajal“ pobednik jesenjeg dela prvenstva, „Dunav“ osmi

1409
0

Utakmicama 15. kola završen je jesenji deo šampionata Srpske lige Istok. Prvak polusezone kruševački „Trajal“. „Dunav“ iz Prahova na osmom mestu.

Završen je prvi deo prvenstva Srpske lige Istok koje su, između ostalog, obeležile i brojne pritužbe na suđenje i favorizovanje određenih klubova. Kruševački „Trajal“ je ovu polusezonu završio bez poraza sa 45 bodova. Pirotski „Radnički“ i FK Meševo, sa po 30 bodova, na drugom su i trećem mestu Lige.

Prahovski „Dunav“ je sa 20 bodova jesenji deo šampionata završio na osmom mestu. Knjaževački „Timočanin“, koji je u poslednjem kolu poražen na svom terenu sa 3:2 od Meševa, na 12. je mestu tabele sa 17 bodova. Kladovski „Đerdap“ koji je poslednje kolo završio pobedom od 2:0 nad „Pčinjom“ je na 13. poziciji sa 16. bodova.

„Polusezonu smo završili pobedom od 5:0 protiv FK Žitorađa na svom terenu, ali, generalno, nisam zadovoljan brojem bodova koji smo osvojili. Osmi smo sa 20 bodova, ostvarili smo pet pobeda kod kuće, jednu na strani i dva remija na strani. Smatram da smo mogli i trebali da imamo bar dva do šest bodova više“, kaže za NG Portal Stefan Ranđelović, trener FK „Dunav“.

Pred prahovskim timom je pauza do 20. januara kada im počinju pripreme pred nastavak prolećnog dela prvenstva.

„Imamo šest nedelja za pripremni period. Zakazaćemo pet do sedam prijateljskih utakmica u narednom periodu. Što se tiče igračkog kadra predstoje nam razgovori sa pojedinim igračima, sa nekima smo se i dogovorili ali očekujem da već 20. januara znamo na koga ćemo računati. Sigurno ćemo izvršiti dopunsku selekciju sa tri četiri igrača na određenim pozicijama“, dodaje Ranđelović.