Naslovna Društvo Sretenjska odlikovanja i negotinskim zdravstvenim radnicima

Sretenjska odlikovanja i negotinskim zdravstvenim radnicima

2394
0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije.

Dr Slavko Babić

Povodom Dana državnosti Srbije, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije uručio je 170 odlikovanja i najviših državnih priznanja, poput Ordena Republike Srbije na velikoj ogrlici i na lenti, Sretenjskog ordena prvog i drugog stepena,  Ordena Karađorđeve zvezde prvog, drugog i trećeg stepena, Ordena belog orla sa mačevima trećeg stepena, Ordena za hrabrost “Miloš Obilić” i druga.

Ukazom predsednika Srbije, među dobitnicima zlatne medalje za zasluge našao se i dr Slavko Babić, specijalista pneumoftiziologije u Zdravstvenom centru Negotin.

Posthumno su zlatnom medaljom za zasluge odlikovani i dr Slaviša Nestorović, specijalista hirurgije, dr Slobodan Kazaković, specijalista psihijatrije, kao i Mirjana Vignjević, medicinska sestra-tehničar na odeljenju hirurgije negotinske bolnice.

Zlatne medalje za zasluge dobili su i dr Nena Čukić, specijalista infektologije iz Zdravstvenog centra Zaječar, kao i dr Nela Mitić, specijalista pneumoftiziologije iz Opšte bolnice u Boru.