Naslovna Kultura Sredstva Ministarstva kulture Istorijskim arhivima u Negotinu i Zaječaru

Sredstva Ministarstva kulture Istorijskim arhivima u Negotinu i Zaječaru

155
0

Ministarstvo kulture i informisanja kroz konkurs iz oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanjem, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, upravljanja i korišćenja arhivske građe odobrilo je 48 projekata, među kojima i projekte negotinskog i zaječarskog arhiva.

Ministarstvo kulture i informisanja sufinansiraće sa 300.000 dinara štampanje drugog dopunjenog izdanja knjige  „Đorđe Stanojević (1858-1921) biografija jednog naučnika“, čiji je autor Nenad Vojinović, arhivski savetnik i direktor Istorijskog arhiva Negotin.

U okviru ovog konkursa resorno ministarstvo odobrilo je Istorijskom arhivu “Timočka Krajina” u Zaječaru dva miliona dinara za nabavku  pokretnih regala za arhivsku građu za depo arhiva, u okviru prve faze ovog projekta, kao i 300.000 dinara za monografiju “Ponos Zaječara – Fudbalski klub “Timok” od 1919. do 2019”.

Na konkurs je inače stiglo 78 prijava, ali se ministarstvo opredelilo za 48 koje će sufinansirati sa ukupno 27,7 miliona dinara.