Naslovna Kultura Sredstva Ministarstva kulture Istorijskim arhivima u Negotinu i Zaječaru

Sredstva Ministarstva kulture Istorijskim arhivima u Negotinu i Zaječaru

139
0

Ministarstvo kulture i informisanja kroz konkurs iz oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanjem, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, upravljanja i korišćenja arhivske građe odobrilo je 48 projekata, među kojima i projekte negotinskog i zaječarskog arhiva.

Ministarstvo kulture i informisanja sufinansiraće sa 300.000 dinara štampanje drugog dopunjenog izdanja knjige  „Đorđe Stanojević (1858-1921) biografija jednog naučnika“, čiji je autor Nenad Vojinović, arhivski savetnik i direktor Istorijskog arhiva Negotin.

U okviru ovog konkursa resorno ministarstvo odobrilo je Istorijskom arhivu “Timočka Krajina” u Zaječaru dva miliona dinara za nabavku  pokretnih regala za arhivsku građu za depo arhiva, u okviru prve faze ovog projekta, kao i 300.000 dinara za monografiju “Ponos Zaječara – Fudbalski klub “Timok” od 1919. do 2019”.

Na konkurs je inače stiglo 78 prijava, ali se ministarstvo opredelilo za 48 koje će sufinansirati sa ukupno 27,7 miliona dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.