Naslovna Sport Srebro negotinskim stonoteniserkama

Srebro negotinskim stonoteniserkama

963
0

Negotinske stonoteniserke Neda Gerginović i Lana Jovanović osvojile su srebro na pojedinačnom prvenstvu u stonom tenisu za kadete i kadetkinje, održanom u Rakovici.

Neda Gerginović i Lana Jovanović sa trenerom Slobodanom Miljkovićem

Lana Jovanović i Neda Gerginović briljirale su na pojedinačnom prvenstvu u stonom tenisu, u kategoriji kadetkinja, osvojivši u dublu drugo mesto i srebrnu medalju.

Ove dve mlade stonoteniserke u finalu su izgubile od dubla, koji čine reprezentativne Srbije, Maja Vanjo iz Kovačice i Teodora Sudžum iz “Crvene zvezde”.

U pojedinačnoj konkurenciji, Neda Gerginović je pobedila Lenu Savčić iz Ugrinovaca, a u osmini finala izgubila od Slađane Knežević iz Novog Sada, dok se Lana Jovanović plasirala među osam najboljih i u borbi za medalju izgubila od Maje Vanjo iz Kovačice, reprezentativke Srbije.

“Očekivali smo dobar plasman, to jest da Lana potvrdi dobru formu i konstantni ulazak među osam najboljih. Takođe smo očekivali i od Nede, ali žreb joj nije bio naklonjen. U dublu smo imali više šansi, jer smo se pripremali i znali da smo među četiri-pet najboljih dubla u Srbiji. U finalu se nije moglo dalje protiv reprezentativnog dubla, koji se upravo vratio sa prvenstva Evrope”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Pred članovima ovog negotinskog kluba do kraja sezone su i ekipno prvenstvo za juniorke, kao i TOP 12 za kadete i kadetkinje.