Naslovna Sport Srebro i bronza za negotinske gimnastičarke

Srebro i bronza za negotinske gimnastičarke

593
0

Protekli vikend bio je uspešan za članice negotinskog Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“. Sa nadmetanja se vratile okićene dvema medaljama: srebrom i bronzom.

Negotinske gimnastičarke na takmičenju u Kruševcu; Foto: GK „Hajduk Veljko“

Prvo kolo Pionirske lige u organizaciji Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije održano je proteklog vikenda u Kruševcu na kome je Negotin predstavljalo osam takmičarki Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“.

Za medalje su se nadmetale devojčice od sedam do 12 godina u sve tri selekcije.

Okićene bronzanom medaljom vratile su se devojčice prve selekcije: Lena Roškić, Mia Popović, Maša Marinović, Sara Antić i Lena Aritonović.

U drugoj selekciji takmičile su se Anja Milivojević i Helena Kovačević. Najstarija i najiskusnija među Negotinkama Nađa Milivojević nastupila je u u trećoj selekciji.

U pojedinačnom plasmanu svoje znanje i rad u jakoj konkurenciji pokazale su dve takmičarke u prvoj selekciji,  Lena Roškić,  osvojivši  četvrto mesto i Mia Popović koja je u ukupnom plasmanu bila šesta.

Marta Đurković i Teodora Trokanović sa trenerom Milanom Stankovićem na takmičenju u Kostolcu; Foto: GK „Hajduk Veljko“

U nedelju je u Kostolcu  održano i Prvo kolo Državnog prvenstva u B programu na kome su negotinski  Gimnastički klub „Hajduk Veljko“ predstavljale Teodora Trokanović u pionirskoj konkurenciji i Marta Đurković koja se po prvi  put nadmetala u kategoriji kadetkinja na takmičenju ovog ranga.

Srebrom se okitila Teodora Trokanović, osvojivši drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji u jakoj selekciji u kojoj su se nadmetale devojčice iz cele Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.