Naslovna Sport Srebro i bronza za negotinske gimnastičarke

Srebro i bronza za negotinske gimnastičarke

701
0

Protekli vikend bio je uspešan za članice negotinskog Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“. Sa nadmetanja se vratile okićene dvema medaljama: srebrom i bronzom.

Negotinske gimnastičarke na takmičenju u Kruševcu; Foto: GK „Hajduk Veljko“

Prvo kolo Pionirske lige u organizaciji Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije održano je proteklog vikenda u Kruševcu na kome je Negotin predstavljalo osam takmičarki Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“.

Za medalje su se nadmetale devojčice od sedam do 12 godina u sve tri selekcije.

Okićene bronzanom medaljom vratile su se devojčice prve selekcije: Lena Roškić, Mia Popović, Maša Marinović, Sara Antić i Lena Aritonović.

U drugoj selekciji takmičile su se Anja Milivojević i Helena Kovačević. Najstarija i najiskusnija među Negotinkama Nađa Milivojević nastupila je u u trećoj selekciji.

U pojedinačnom plasmanu svoje znanje i rad u jakoj konkurenciji pokazale su dve takmičarke u prvoj selekciji,  Lena Roškić,  osvojivši  četvrto mesto i Mia Popović koja je u ukupnom plasmanu bila šesta.

Marta Đurković i Teodora Trokanović sa trenerom Milanom Stankovićem na takmičenju u Kostolcu; Foto: GK „Hajduk Veljko“

U nedelju je u Kostolcu  održano i Prvo kolo Državnog prvenstva u B programu na kome su negotinski  Gimnastički klub „Hajduk Veljko“ predstavljale Teodora Trokanović u pionirskoj konkurenciji i Marta Đurković koja se po prvi  put nadmetala u kategoriji kadetkinja na takmičenju ovog ranga.

Srebrom se okitila Teodora Trokanović, osvojivši drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji u jakoj selekciji u kojoj su se nadmetale devojčice iz cele Srbije.