Naslovna Sport Srebro i bronza na Kupu Srbije i za Negotinke

Srebro i bronza na Kupu Srbije i za Negotinke

781
0

Ovog vikenda održan je seniorski kup Srbije za košarkašice u Surdulici. Uporedo sa njim u organizaciji menadžerske agencije “Beobasket” koju vodi najpoznatiji košarkaški menadžer Miško Ražnatović odigran je i Mini kup za pionirke.

Na turniru su učestvovale ekipe ŽKK “Radivoj Korać” (Beograd), ŽKK Kraljevo, ŽKK Vizura – pokret Marine Maljković i reprezentacija jugoistočne Srbije u kojoj su se našle i igračice iz Negotina, kapiten selekcije Teodora Trkulja i Anđela Đorđevic, koju je sa klupe predvodio naš trener Dušan Mandić.

Voljom žreba u polufinalu sastale su se ekipe “Radivoj Korać” i reprezentacija istočne i južne Srbije, kao i ŽKK Kraljevo i ŽKK Vizura.

U trku za bronzu ušle su Kraljevčanke i selekcija koju je predvodio naš Dušan Mandić, koja je u ovom duelu i izašla kao pobednik.

“Presrećna sam što sam sa svojim drugaricama uspela da osvojim za sada najvredniju medalju u svojoj karijeri. Prelep je osećaj pevati našu himnu i igrati uz prisustvo ljudi i sveta košarke koji su toliko toga postigli. Ova tri dana ću pamtiti zauvek i mislim da su mi već sada jedno dragoceno iskustvo”, kaže Teodora Trkulja.

U seniorskom finalu sastali su se ekipe “Radivoja Koraća” i ŽKK Kraljevo koje je u neizvesnoj završnici uspelo da dođe do trofeja u kupu.

Doskorašnja igračica negotinskih “Hajdučica”, Milena Trailović debitovala je na ovom turniru za seniorsku ekipu svog novog kluba, “Radivoj Korać” i sa samo 15 godina došla je do svoje prve medalje u seniorskoj konkurenciji čime uz tri bronze u Negotin, koje donose Dušan Mandić, Teodora Trkulja i Anđela Đorđević, dolazi i jedna srebrna medalja.

“Ponosan sam na svoje igračice. Imali smo samo jedan trening da pripremimo igru za ovaj turnir i izuzetno sam zadovoljan kako su devojke odgovorile na postavljene zadatke. Prvu utakmicu smo igrali protiv objektivno najkvalitetnije ekipe u državi, predvođene odličnim trenerom koja je znala da kazni sve naše greške koje su bile donekle i očekivane. Uspevali smo da priđemo na tri poena razlike u par navrata u trećoj i četvrtoj četvrtini, ali je to bilo sve. Narednog dana smo dobro analizirali greške iz prethodnog meča, korigovali stvari i izvukli pouke. Ekipa je shvatila da se zlato i bronza osvajaju i sa izvanrednom energijom od samog starta meča sa ekipom ŽKK Kraljevo nametnuli smo svoj ritam koji nam odgovara, pokazali karakter i došli do ubedljive pobede i osvajanja bronzane medalje. Još jednom čestitam svim svojim igračicama, pokazale su da su potencijal na koji vredi obratiti pažnju. Čestitam takođe i svim ljudima iz organizacije koji su u ovoj teškoj situaciji uradili sve da kup bude savršeno organizovan”, kaže za NG Portal Dušan Mandić, trener selekcije južne i istočne Srbije.