Naslovna Sport Srce šampiona: Pionirke “Hajduk Veljka” na korak do najvećeg uspeha

Srce šampiona: Pionirke “Hajduk Veljka” na korak do najvećeg uspeha

441
0

Negotinske košarkašice “Hajduk Veljka” nakon pobede nad odličnom “Aktavis akademijom” u Leskovcu, rezultatom 42:58 (14:16, 10:6, 8:19, 10:17), do šampionske titule u Kvalitetnoj ligi i plasmana na finale državnog prvenstva dele još dva koraka.

Košarkašice „Hajduk Veljka“ nakon pobede nad „Aktavis akademijom“, foto KK „Hajduk Veljko“

U odlučujućem meču 8.kola Kvalitetne lige istočne i južne Srbije negotinske mlade košarkašice još jednom su pokazale da imaju srce šampiona. Iako su u prve dve četvrtine igrale, kako reče trener Dušan Mandić, “stisnuto i u grču”, uz brojne greške, uspele su da rezultat preokrenu u svoju korist.

Nije se dala ni sjajna “Aktavis akademija”  i uz konstantnu energičnu igru zadala udarac Negotinkama na poluvremenu trojkom – sa pola terena. Posle te primljene trojke, navodi Mandić, sve kreće uzlaznom putanjom.

“Na pauzi u svlačionici devojke su uvidele šta će se desiti ako ne počnemo da grizemo i borimo se za ono što smo se spremali. Vratili smo se jakom presingu, pametnijem čitanju njihove odbrane. Devojke su ispoštovale dogovor, vratile se našem stilu igre i ostvarile veoma važan trijumf. Za ovo radimo još od 2014. godine”, ponosan je Dušan Mandić, trener negotinskih košarkašica.

U našim redovima najefikasnije su bile Milena Trailović sa 23 poena, Jelena Đirković sa 18 i Teodora Trkulja sa 16. Zahvaljujući Anđeli Đorđević i Mariji Parcelović “Hajduk Veljko” je pokazao kako se kvalitetno brani koš. Sve zajedno, devojčice su pokazale srce šampiona i želju da zabeleže najveći uspeh u istoriji negotinske košarke.

U narednom kolu naše košarkašice dočekaće ekipu “Rtnja” iz Boljevca, a u poslednjem kolu putuju za Bor.

Košarkašice „Hajduk Veljka“ i kladovskog „Đerdapa“, foto KK „Hajduk Veljko“

Ove subote su se negotinskoj publici predstavile i najmlađe košarkašice, rođene 2007. i 2008. godine. One su u prijateljskom meču sa vršnjakinjama iz KK “Đerdap “ iz Kladova bile i te kako ubedljive.

“Da imamo još jednu generaciju koja u budućnosti može da predstavlja, možda, i ozbiljniju ekipu pokazale su mini basket devojčice 2007/2008. godište koje su u subotu bile bolje u prijateljskom meču od vršnjakinja od “Đerdapa” iz Kladova”, ističe trener Mandić.