Naslovna Društvo COVID-19 Sputnjik i Fajzer u petak bez zakazivanja; Bez vakcinacije u negotinskim selima

Sputnjik i Fajzer u petak bez zakazivanja; Bez vakcinacije u negotinskim selima

536
0

Zainteresovani za imunizaciju protiv kovida-19 u petak, 23. aprila moći će da se bez prethodne prijave eUpravi vakcinišu ruskom ili vakcinom američko – nemačkog proizvođača.

Na Vakcinalnom punktu u Domu penzionera u Negotinu u petak, 23. aprila od 8 do 13 sati medicinski timovi vakcinisaće vakcinom Sputnjik V ruskog proizvođača osobe koje su nakon prijave eUpravi dobile SMS sa terminom iminuzacije, ali i oni koji zbog bolesti nisu mogli da prime prvu ili drugu dozu ovog cepiva. Rusku vakcinu moći će da prime i osobe koje se prethodno nisu prijavile eUpravi.

Od  13 do 19 časova na ovom puntku biće nastavljena vakcinacija cepivom američko-nemačkog proizvođača Fajzer – Biontek za one koji su zbog bolesti propustili termin kao i za zainteresovane koji se nisu prijavili eUpravi.

U ovom periodu na punktu u Domu penzionera biće obavljena i vakcinacija građana drugom dozom vakcine kineskog proizvođača Sinofarm.

U selima Radujevac, Prahovo, Srbovo, Bukovče i Kobišnica odložena je do daljeg vakcinacija, planirana za meštane koji do sada nisu bili prijavljeni preko eUprave. Imunizacija se, saznajemo u Situacionom centru opštine Negotin, odlaže zbog nedostatka kineske vakcine.