Naslovna Hronika Sprečili ilegalan prelaz preko granice 25 migranata

Sprečili ilegalan prelaz preko granice 25 migranata

1338
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu u saradnji sa kolegama iz Stanice granične policije u tom mestu sprečili su ilegalan prelaz preko naše zemlje 25 stranih državljana, bez dokumenata- Uhapšena i šestorica taksista koji su ih prevozili.

Kladovska policija je u sredu oko 19 časova i 30 minuta u blizini državne granice zaustavila T. B. (25), M. B. (49) i S. R. (25) iz Sombora koji su u svojima taksi vozilima prevozili 13 migranata. Već oko ponoći u blizini tog istog mesta u još dva taksi vozila kojim su upravljali A. S. (34) iz Sombora i V. J. (52) iz Beograda pronađeno je još osam iregularnih migranata, a sat vremena kasnije u taksiju S.S. (48) iz Sombora još četiri migranta.

Pronađeno je više od 1.600 eva za koje su sumnja da su stečeni krijumčarenjem migranata.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu na saslušanje.

Krijumčarenje migranata na ovim prostorima nije retko. I nedavno su u Kladovu zbog sumnje da su krijumčarili migrante, uhapšeni R.S. (52) iz Beograda i A. M. (27) državljanina Palestine koji su prevozili iregularne migrante od Beograda do mesta Petska Bara u Кladovu, kako bi ih, čamcem neovlašćeno prevezli u Rumuniju.

Prošlog aprila je u sektoru Hinova i kladovskog sela Rtkovo rumunska Granična policija Drobeta-Turn Severin uspela da spase devetoro ljudi iz Dunava kada im se čamac prevrnuo. Spašen je Srbin, dvojica Iračana, četvorica Sirijaca, jedan Palestinca i jedan jemenski državljanin, ali je nažalost isto toliko ljudim među kojima i jedan naš državljanin stradalo u pokušaju da ilegalno iz Srbije pređu u Rumuniju.