Naslovna Hronika Sprečen novi pokušaj krijumčarenja nafte na Carinskoj ispostavi Prahovo

Sprečen novi pokušaj krijumčarenja nafte na Carinskoj ispostavi Prahovo

834
1

Nakon što su nedavno sprečili pokušaj krijumčarenja 5.187 litara nafte na ulaznoj strani Carinske ispostave Prahovo, carinici i policija otkrili su još jedan slučaj šverca goriva.

Rumunski brod „GP8“; Foto: Uprava carina

Detaljnom kontrolom Broda-potisnice “GP8“, vlasništvo rumunske firme iz Turn Severina, carinici su, u saradnji sa policijom, sprečili u Prahovu su krijumčarenje skoro 2.000 litara nafte.

Ovo plovilo, bez tovarnog prostora, u četiri prednja i jednom pomoćnom tanku za pogonsko gorivo prevozilo je 1.855 litara evro dizela više nego što je u propratnoj dokumentaciji nadležnih bilo navedeno.

Protiv zapovednika broda, inače, rumunskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak zato što nije prijavio gorivo za koje se pretpostavlja da bi završilo na crnom tržištu. Nadležni sud izrekao je novčanu kaznu od 400.000 dinara, koliko iznosi nadoknada za uskraćene dažbine i protivvrednost neprijavljenog goriva.

Carinici na ovoj Carinskoj ispostavi sprečili su nedavno i pokušaj šverca 5.187 litara nafte, vrednih oko milion dinara, na brodu “Ćuprija“, koje je u vlasništvu jedne beogradske firme.

1 KOMENTAR

  1. Samo mi nije jasno što ne postavite zasedu pa da vidimo kome oni to prodaju ili je bitno da uhvatimo brodarce i uzmemo naftu, a ove sa obale JOK!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.